Σήμερα το πρωί στις 09:00 Κούρδοι πρόσφυγές, που μένουν στη χώρα μας, ξεκίνησαν μία «μαραθώνια» πορεία διαμαρτυρίας από το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου, με σκοπό να φθάσουν το Σάββατο το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε στη zougla.gr είναι στα βουνά της Κερατέας. Εκεί σταμάτησαν στις 12:00 σήμερα το μεσημέρι για φαγητό. Οι Κούρδοι πρόσφυγες καταγγέλλουν ότι από την ημέρα σύλληψης του Οτσαλάν, η επέτειος της οποίας είναι στις 15 Φεβρουαρίου, δεν έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο σε κανέναν Κούρδο πρόσφυγα στην Ελλάδα.

Καταγγέλλουν ότι, αν και είναι πολιτικοί πρόσφυγες, αφού οι περισσότεροι απ’ αυτούς συμμετείχαν στην εξέγερση «των Λευκών Κελιών» της Τουρκίας, (κάτι που το έχει πιστοποιήσει και η Διεθνής Αμνηστία, η οποία κατήγγειλε την Τουρκία σε όλο τον κόσμο για παραβίαση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος σε βάρος των κρατουμένων), το ελληνικό κράτος παρανόμως αρνείται να τους χορηγήσει πολιτικό άσυλο.

Καταγγέλλουν ότι το ελληνικό κράτος αδιαφορεί τόσο για τις καταγγελίες σε βάρος του από ευρωπαϊκά δικαστήρια όσο και από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτικών προσφύγων στην Ελλάδα. Καταγγέλλουν ότι το ελληνικό κράτος καταπατά κάθε έννοια ελευθερίας και δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά στους πολιτικούς πρόσφυγες, προσβάλλοντας τον πολιτισμό, την ιστορία και το παρελθόν του.

Διαβάστε επίσης:
«Πορεία διαμαρτυρίας από το Λαύριο προς το Σύνταγμα για το πολιτικό άσυλο» Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης