Όταν η παράδοση συναντά το μοντέρνο, η παραδοσιακή συνταγή της μακαρονόπιτας της γιαγιάς γίνεται πιο ελκυστική σε όλους εμάς.

Yλικά

1 πακέτο φύλλα για πίτα
500 γρ. μακαρόνια No 3 ή Νο 5
100 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
3 αβγά χτυπημένα
2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
350 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

Eκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε μαζί με τα τριμμένα τυριά, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, και το αλατοπίπερο. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι στρώνουμε τρία φύλλα αλειμμένα με λίγο λάδι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης