Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς και συμμετέχουν σε κάθε κυτταρική διαδικασία. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητα συστατικά της διατροφής μας, για αυτό και χρειάζεται να τις λαμβάνουμε από τα τρόφιμα. Παρόλα αυτά, εσείς γνωρίζετε ποιες είναι οι κυριότερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης που μπορείτε κάλλιστα να καταναλώνετε σε καθημερινή βάση;

Γιαούρτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γιαούρτι αποτελεί ένα πολυαγαπημένο τρόφιμο, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί αυτούσιο ή ως συστατικό σε γλυκές, αλλά και αλμυρές συνταγές. Συγκεκριμένα, το δεδομένο γαλακτοκομικό είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και βιταμίνης Β12, όμως χρειάζεται να δώσετε έμφαση στις ετικέτες των ανάλογων προϊόντων, αποφεύγοντας τα επιδόρπια γιαουρτιού.

Αυγά

Τα αυγά έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας, ενώ μια από τις αξιοσημείωτες ιδιότητες τους είναι και η υψηλή τους περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Μπορείτε να τα εντάξετε σε οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας επιθυμείτε, όμως καταναλώστε τα με γνώμονα το μέτρο και προσπαθήστε να μην το παρακάνετε με τους κρόκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης