Η καούρα είναι ακριβώς αυτό που λέμε συνήθως κάψιμο στο στομάχι και στην συνέχεια νιώθουμε να ανεβαίνει προς τα επάνω φτάνοντας στον λαιμό και δημιουργώντας μια ξινίλα.

Φυσικά είναι κάτι που μας χαλάει την διάθεση αλλά ευτυχώς τις περισσότερες φορές δεν έχει μεγάλη διάρκεια. Η άστατη διατροφή ή η μεγάλη ποσότητα γεύματος που αδυνατούμε να χωνέψουμε συμβάλλουν στην δημιουργία της αλλά δυστυχώς δεν οφείλεται μόνο σε αυτά. Το κάπνισμα, για παράδειγμα, μετά από κάποιο γεύμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και κάνει το αίσθημα της καούρας συχνότερο φαινόμενο.

Επίσης τα πικάντικα φαγητά όταν καταναλώνονται τακτικά και η πρόσληψη κάποιων συγκεκριμένων τροφών οι οποίες όμως διαφέρουν από άτομο σε άτομο και το αλκοόλ. Κάποιος μπορεί να παρουσιάζει καούρες έπειτα από χόρτα, άλλος έπειτα από κόκκινη σάλτσα ή από ρύζι. Πολλές και διαφορετικές οι τροφές που μπορεί να ενοχλούν την καθεμία από εμάς.

Αντιμετώπιση καούρας με φυσικούς τρόπους

1) Χαμομήλι ή μέντα

Ένα αφέψημα χαμομηλιού ή μέντας φαίνεται να μειώνει το αίσθημα της καούρας και να ηρεμεί γενικότερα το στομάχι μας. Οι ιδιότητές τους είναι θαυματουργές αλλά είναι προτιμότερο να καταναλώσετε ένα από τα δυο μόλις ξεκινήσει η ενόχληση. Απολαύστε το σιγά σιγά και χλιαρό.

2) Σόδα με λεμόνι

Ένα σφηνάκι που θα ερωτευτείτε όταν απολαύσετε τα καταπληκτικά του και άμεσα αποτελέσματα. Πάρτε ένα ποτηράκι και στύψτε μισό λεμόνι, στην συνέχεια ρίξτε μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα και ανακατέψτε το. Αμέσως θα το δείτε να αφρίζει και αυτό είναι που θα σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση καούρας. Πιείτε τον αφρό και θα δείτε γρήγορα να σβήνεται το κάψιμο από το στομάχι. Παλιά συνταγή, δοκιμασμένη και αποτελεσματική!

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης