Η κατανάλωση της σόγιας μειώνει σημαντικά την κακή χοληστερίνη μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων ιδαίτερα στις γυναίκες. Αυτό ανακοίνωσαν Έλληνες και Ιταλοί ερευνητές κατά τη διάρκεια του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Παχυσαρκίας που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των διαταραχών Διατροφής, στην πόλη της Κέρκυρας. Η σόγια δρα θετικά στο ήπαρ αλλά και στον λιπώδη ιστό. Οι ερευνητές απέδειξαν ότι η σόγια περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες και ισοφλαβόνες, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Πηγή: otenetportal

