Ο τόνος σε κονσέρβα είναι από τους πιο διαδεδομένους τύπους ψαριού παγκοσμίως. Είναι σχετικά οικονομικός, αντέχει για πολύ καιρό και είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης ειδικά για τους αθλητές και όσους προσέχουν τη γραμμή τους. Φρέσκος ή σε κονσέρβα, ο τόνος έχει πολλά θρεπτικά συστατικά και οφέλη για το σώμα.

1. Διατροφικά οφέλη. Μία μερίδα τόνου σε κονσέρβα περιέχει 98 θερμίδες, 21 γραμμάρια πρωτεΐνης και 0.8 γραμμάρια λίπους, κάτι που το καθιστά εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν πρωτεΐνη με ελάχιστες θερμίδες και λιπαρά. Επιπλέον, ο τόνος είναι καλή πηγή νιασίνης, βιταμινών A, Β12, D και φωσφόρου.

2. Ωμέγα- 3 λιπαρά. Ο τόνος, μαζί με τον σολωμό και τις σαρδέλες, είναι εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και βοηθούν στην καύση του λίπους.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης