Γιώργος Αρκουλής

Συνήθως, συμπεριφορές ανενημέρωτης (ή ημιμαθούς) ενημέρωσης σε δελτία ειδήσεων, παρατηρούνται σε κρατικά ή σε ήσσονος σημασίας τηλεοπτικά κανάλια και βεβαίως σε ορισμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, στους οποίους συντονίζονται νταλικιέρηδες και ακροατές του νταλκά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμάμαι πριν λίγους μήνες μια νεαρή παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ1, η οποία, αναφερόμενη στην Δραπετσώνα» των Μίκη Θεοδωράκη και Τάσου Λειβαδίτη, είχε αναφέρει ως δημιουργό τον εξαίρετο, αλλά άσχετο με το εν λόγω σπουδαίο τραγούδι, Βασίλη Τσιτσάνη.

Χθες, ιδού πάλι μια -κοτσάνα αυτή τη φορά- δυστυχώς σε ιδιωτικό κανάλι μεγάλης τηλεθέασης (που υποτίθεται πως ελέγχει τις προσλήψεις, προκειμένου να μη θιγεί το κύρος του μαγαζιού και του κροίσου ιδιοκτήτη), στο μεσημβρινό δελτίο.

Μια πραγματικά πολύ ωραία νέα -σίγουρα εντυπωσιακή ως παρουσία- κοπέλα, μας έδωσε την πληροφορία για τον ισχυρό σεισμό στη Νεάπολη Λακωνίας. Την γνωστή ως «Νεάπολη Βοιών». Τι κι’ αν στην οθόνη στην κορδέλα της είδησης, ταυτόχρονα, αναφερόταν σωστά η πόλη! Η συνάδελφος, πολύ σοβαρά μας εξήγησε ότι ο σεισμός προέκυψε «στη Νεάπολη Βαΐων!!!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΥΓ: Ευτυχώς χωρίς το «και κλάδων»…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης