Γιώργος Αρκουλής

Η οδός Ηριδανού είναι ένας στενός δρόμος μήκους κάπου 350 μέτρων, δρόμος κλειδί, καθώς ενώνει τις κεντρικές λεωφόρους Βασιλίσσης Σοφίας και Ανδρ. Μιχαλακοπούλου. Τον συναντάς στην άνοδο προς Κηφισίας, ελάχιστα πριν φτάσεις στο φανάρι της Παπαδιαμαντοπούλου και στρίβεις υποχρεωτικά δεξιά αν θέλεις να φτάσεις στον 6ώροφο Οργανισμό υγείας των ανθρώπων του Τύπου (ΕΔΟΕΑΠ) ή να καταλήξεις στον Αγιο Χαράλαμπο (μεγάλη η χάρη Του) για άναμμα κεριού και σύντομη προσευχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, η Ηριδανού, αποτελεί σούπερ ευκαιρία για τον Δήμο της Αθήνας να εισπράττει κάπου εκατό ευρώ την ώρα, δώδεκα ώρες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,   από τις κάρτες  στάθμευσης ΙΧ αυτοκινήτων ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ (κάτι που ισχύει και στον παράλληλη, πίσω από το ξενοδοχείο Χίλτον) , αν και πρόκειται για  δρόμο υπερβολικά στενό, που εμποδίζει το πέρασμα των απορριματοφόρων.

Δυστυχώς (ο Δήμος) δεν θυσίασε ούτε μια θέση  στάθμευσης προκειμένου να τοποθετηθεί κάδος απορριμάτων, παρά μόνο στο πλάϊ του ΕΔΟΕΑΠ, πριν την διασταύρωση με την Σισίνη,υπάρχουν κάδοι που εξυπηρετούν τον εν λόγω φορέα.

Και τώρα επί της ουσίας: Απέναντι από τον ΕΔΟΕΑΠ, βρίσκεται – Ηριδανού και Σισίνη- το μοναδικό φαρμακείο της περιοχής, το οποίο -όπως αντιλαμβάνεστε- δέχεται εκατοντάδες ασθενείς του ΕΔΟΕΑΠ προκειμένου αυτοί να διεκπεραιώσουν  τις συνταγές τους για φάρμακα. Χθες, λοιπόν, προσπαθώντας να μπεις στο εν λόγω φαρμακείο, σκόνταφτες πάνω σε ένα όγκο από κοκτέϊλσκουπιδιών που είχαν πέσει στο μικρό πεζοδρόμιο από ένα ξεχειλισμένο ΓΑΛΑΖΙΟ κάδο γεμάτο πάσης φύσεως απορρίματα (και όχι υλικά  ανακύκλωσης). Η μυρωδιά ήταν αποπνικτική, καθώς επρόκειτο για πραγματικότητα εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είχε προκύψει και ξαφνικά στο σημείο βρέθηκε ΠΑΡΑΝΟΜΑ αυτός ο κάδος; Προσέξτε: καθώς η προηγούμενη (Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου) ήταν Ημέρα εορτασμού Της Υψωσης  του Τιμίου Σταυρού, αφιερωμένη στα φαρμακεία (που είχαν μείνει κλειστά),κάποιος «καλός γείτονας», επωφελήθηκε αποφασίζοντας να μεταφέρει τον σκουπιδοτενεκέ από την «πόρτα του» και να τον παρκάρει παράνομα μπροστά στο φαρμακείο, βρωμίζοντας έναν χώρο που πρέπει να είναι υγιεινός. Κλείνοντας ταυτόχρονα, σε επικίνδυνο βαθμό, την στροφή των αυτοκινήτων από την Σισίνη, δεξιά προς την Ηριδανού.

Μιλάμε για χάος, που ούτε σε χώρα της υποσαχάριας Αφρικής των αρχών του περασμένου αιώνα μπορούσες να συναντήσεις.

Ντροπή.

Ντροπή για τον Δήμο, που δεν αποφασίζει να λύσει το πρόβλημα.

Ντροπή για τον ‘καλό άνθρωπο’, ο οποίος έχει μάθει να εισπνέει μόνο Σανέλ (ή Ντιορ) και όχι τις οσμές από τα  δικά του απόβλητα, αδιαφορώντας για την υγεία πλήθους κόσμου.Που δεν του έφταιξε σε τίποτα.

ΥΓ: Επόπτες του Δήμου της Αθήνας, σε ρόλους «Ιαβέρη», καραδοκούν αν η κάρτα στάθμευσης των ΙΧ υπερβεί ένα-δυο λεπτά το χρονικό της όριο, βάζοντας την τσουχτερή κλήση για παράνομη στάθμευση στο παρμπρίζ (και δεύτερη -ή και τρίτη- μετά από λίγα λεπτά μη συμμόρφωσης…)

ΥΓ 2: Κάτι αντίστοιχο δεν ισχύει για τον…ουρανοκατέβατο κάδο σκουπιδιών. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης