Γιώργος Αρκουλής

Παρακολουθώντας  τον τελικό Κυπέλλου Αγγλίας διέκρινα κάποιες λεπτομέρειες και θα τις καταθέσω. Πρώτο, το ότι ξεκάθαρο φαβορί ήταν η Μάντσεστερ Σίτι δεν χωράει αμφιβολία -την σαφή ανωτερότητά της την  είχαμε διαπιστώσει σε ολόκληρη την χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι’ όμως ήταν στιγμές που οι παίκτες του Γκουαρδιόλα φάνηκαν να έχουν κόμπλεξ απέναντι στους αντιπάλους τους. Δεύτερο, το ότι ο γνωστός σχεδιασμός του γκολ από τον Χάαλαντ απέτυχε παταγωδώς, ήταν φανερός, λόγω του ασφυκτικού μαρκαρίσματος του Νορβηγού. Τρίτο -και σημαντικότερο- δεν είμαι βέβαιος ότι οι «πολίτες» θα είχαν κερδίσει το τρόπαιο αν δεν λειτουργούσε ως απίθανος σκόρερ δύο φορές ο αρχηγός τους Γκουντογκάν, ποδοσφαιριστής με «κρύο αίμα», χρεωμένος ως μπαλαντέρ, αλλά -συμπαθάτε με- με γνώσεις ποδοσφαίρου και εξυπνάδα που δεν μπορούσε να τον πλησιάσει ουδείς από τους 21 που βρίσκονταν στο τερέν.

Το ότι ο Γκουντογκάν είναι Γερμανός απλοποιεί τα πράγματα, καθώς αυτός δεν είχε κανένα κόμπλεξ απέναντι στην -ιστορικά- «βαριά φανέλα» της Γιουνάϊτεντ και τους τριπλάσιους τίτλους στο Κύπελλο που είχε κατακτήσει, σε σχέση με την δική του ομάδα.

Ο Γκουντογκάν είναι αυτή την στιγμή ο εξυπνότερος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη και είναι πολύ λογικό να τον θέλουν μεγάλα και πλούσια κλαμπ της Ισπανίας, παρά τα 32 του χρόνια. Μόνος του, έβγαλε χθες την ομάδα του από τα δύσκολα, συν την τύχη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης που οι «κόκκινοι» μπορούσαν να φέρουν τον αγώνα στα ίσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, θαυμάζοντας την εξυπνάδα και την ομαδικότητα του Γκουντογκάν, θυμήθηκα πόσο επιπόλαια ενήργησε η προηγούμενη ομάδα του, η πρώτη σε εισιτήρια στην Γερμανία Μπορούσια Ντόρτμουντ, που προτίμησε να τον παραχωρήσει στην πρέμιερ λιγκ. Κάτι που είχε κάνει και με τον πρώτο σκόρερ της Ευρώπης Νορβηγό Χάαλαντ. 

Ερώτηση: τι πέτυχε εφέτος χωρίς αυτούς τους δύο σταρ η Μπορούσια; Μια τρύπα στο νερό, αφού πριν αρχίσει η τελευταία αγωνιστική ήταν πρωτοπόρος και ηττήθηκε εντός έδρας από την…αδιάφορη Μάϊντς και μάλιστα με «τεσσάρα». 

Προφανώς, μπρος το χρήμα, τι είναι η δόξα για τα αφεντικά στο Ντόρτμουντ. Οπότε ας μην έχουν παράπονο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης