Γιώργος Αρκουλής

Παρακολουθώντας τον χθεσινό αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ από το γήπεδο του Μονάχου, μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες και θα τις καταθέσω, αφού πρώτα σημειώσω ότι η νίκη της Μπάγερν (2-0) ήταν δίκαιη και η πρόκρισή της στα προημιτελικά του τουρνουά, το ίδιο. Και τώρα στο ψαχνό. Παρατηρώντας το παιχνίδι των Βαυαρών, διέκρινα από το πρώτο λεπτό εξαιρετική οργάνωση, εξουθενωτικό μαρκάρισμα και απίστευτη ταχύτητα από τους δύο πλάγιους μπακ αλλά και τους δύο εξτρέμ. Ειδικά ο Κομάν, θα μπορούσε να συναγωνιστεί πρωτοκλασάτους σπρίντερ στον κλασικό αθλητισμό! Κατά τα άλλα, νομίζω πως η τωρινή Μπάγερν δεν έχει καμία σχέση σε ποιότητα από προηγούμενες εποχές, ακόμη και την πρόσφατη, που είχε στο δυναμικό της τους χαρισματικούς Άριαν Ρόμπεν και Φρανκ Ριμπερί. Είναι μια δυναμική γερμανική ομάδα που δεν τα παρατάει, το παλεύει και χτυπάει τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου, ενώ ο πλέϊ μέϊκερ Κίμιχ, δεν είναι βεβαίως ούτε Γκουντογκάν, ούτε Ζιλμπέρτο Σίλβα ούτε καν Ντάνυ Παρέχο… Το ότι δεν αποτελεί πλέον ομάδα υψηλού επιπέδου, αποδεικνύεται από κάποιες «τεσάρες» που έχει δεχτεί στο πρωτάθλημα Γερμανίας (η πιο πρόσφατη από την μετριότατη εφέτος Μπορούσια Μένχενγκλάνμπαχ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τα δύο γκολ ήλθαν από λάθη των Γάλλων.

Υπήρχε στο τερέν και η Παρί Σεν Ζερμέν. Μόνο που σε κανένα σημείο δεν αγωνίστηκε ούτε σαν Παρί ούτε σαν Σεντ Ζερμέν! Μήπως η τωρινή ομάδα είναι λίγο υπερτιμημένη; Μήπως ο Μέσι είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείται όταν οι αντίπαλοί του αποδεικνύονται…σπρίντερ; Ναυάγησε για τα καλά ο σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, οπότε έμεινε αβοήθητος (και) ο Εμπαπέ, ο οποίος ήταν φιλότιμος αλλά απελπιστικά μόνος.

Ο αγώνας δεν ήταν συναρπαστικός -όσο θα περίμενε κάποιος από δύο ομάδες υψηλού επιπέδου- αλλά αυτό οφείλεται στην κρισιμότητα της αναμέτρησης και το διακύβευμα που μεταφράζεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι άλλο; Ναι. Παρατήρησα την ψυχραιμία ενός 35χρονου νέου προπονητή, του Γερμανού Νάγκελσμαν, ο οποίος είχε την ευθύνη των γηπεδούχων. Το κοουτσάρισμά του ήταν για βραβείο. Όπως διαπίστωσα, είναι μικρότερος από τον Μέσι, τον Ράμος και σχεδόν συνομήλικος με τον (χθεσινό) αρχηγό Τόμας Μύλερ!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης