Γιώργος Αρκουλής

Ένας καταπληκτικός διάλογος στο σενάριο της ταινίας «Εξομολογήσεις» που προέβαλε η ΕΡΤ2 δυστυχώς μετά τις 23.30 έως περασμένες μία, αξίζει την προσοχή μας και τον μεταφέρω για όσους δεν είδαν το καταπληκτικής υπόθεσης φιλμ (που αφορούσε στα κρυφά κόλπα των οικονομολόγων του ΔΝΤ σε βάρος φτωχών χωρών).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας γιατρός ρωτάει τον ασθενή με πρόβλημα καρδιάς αν θα ήθελε να του μεταμοσχεύσει καρδιά ενός πεντάχρονου. «Όχι είναι πολύ μικρός» απαντά ο έχων το πρόβλημα. «Τότε ενός σαραντάχρονου» επανέρχεται ο χειρουργός, για να εισπράξει πάλι αντίρρηση. «Μήπως προτιμάς μόσχευμα από έναν 70χρονο τραπεζίτη;» ρωτά απογοητευμένος ο γιατρός. Οπότε ο ασθενής συμφωνεί: «Ναι, την προτιμώ, γιατί πιστεύω πως δεν έχει δουλέψει ποτέ»!

Να αλλάξω κλίμα και να θυμίσω ότι σύντομα -για τέλη του μήνα υπολογίζεται αρμοδίως- τα ΑΤΜ των τραπεζών θα χρεώνουν (προφανώς ελάχιστο ποσό, αλλά ΘΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ) σε κάθε συναλλαγή του πελάτη. Λογικό; Φοβάμαι πως ναι. Διότι, όταν οι τράπεζες συμφωνούν να κουρέψουν τα χρέη μιας ετοιμόρροπης επιχείρησης κατά 80% προκειμένου να εισπράξουν το υπόλοιπο 20%, λογικό είναι να προσπαθήσουν να ρεφάρουν από τις πενταροδεκάρες των πελατών τους. Δηλαδή όλων μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης