Γιώργος Αρκουλής

Με το κλασικό πολύ δυνατό κοντράστ συναισθημάτων, που προσφέρει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός,  έληξαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι ήταν καλά οργανωμένοι, αλλά αυτό δεν στοιχειοθετεί είδηση, αν αναλογιστούμε ότι η Ιαπωνία είναι μία από τις σοβαρότερες και αποτελεσματικότερες σε τεχνολογία χώρες του πλανήτη. Αυτό που μου έμεινε περισσότερο ήταν οι στιγμές χαράς αλλά και λύπης των αθλητών. Το να βλέπεις τον Καραλή να χοροπηδάει από την χαρά του ήταν συγκινητικό. Από την άλλη, το να παρατηρείς τις παιδούλες της καλλιτεχνικής γυμναστικής να βάζουν τα κλάματα, επειδή ολοκλήρωσαν το νούμερό τους με μικρό λάθος ένοιωθες τον ανεκπλήρωτο πόθο τους να πάρουν το μετάλλιο (για το οποίο τόσο κόπο έκαναν στις προπονήσεις), κι’ αυτό ήταν που έδωσε την ανθρώπινη αξία του αγώνα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα σταθώ επίσης στο γεγονός ότι δεν «ακούστηκε» κάτι το επιλήψιμο σχετικά με  παραβατικότητα στον τομέα του ντόπινγκ κοντρόλ, όπως τόσες φορές είχαν προκύψει στο παρελθόν.

Να επιμείνω, όμως, στα αθλητικά δάκρυα των ημερών, όπως προέκυψαν –αυτή την φορά- στην αίθουσα συνεντεύξεων της Μπαρτσελόνα, από τον βαθύπλουτο ποδοσφαιριστή Μέσι, με αφορμή την αποχώρησή του από το πανίσχυρο (αλλά απειλούμενο με οικονομική κατάρρευση…) καταλανικό κλαμπ. Βλέποντας την εικόνα στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ομολογώ ότι διασκέδασα κάπως, αφού –συμπαθάτε με- ο σπουδαίος αυτός βιρτουόζος της μπάλας δεν με έπεισε για την ειλικρίνεια της λύπης του. Θεωρώ την αιτία της αποχώρησής του καθαρά οικονομικού βεληνεκούς και χαλάλι του. Το δάκρυ του όμως, με αφήνει αδιάφορο. Ήδη δημοσιεύτηκε ότι θα συνεχίσει στην «νεόπλουτη» Παρί Σεν Ζερμέν, για μία τριετία και μισθό 35 εκατομμύρια ευρώ ετησίως!

Να κλείσω εκφράζοντας τα συγχαρητήριά μου στον Γιάννη από τα Σεπόλια, τον κορυφαίο εφέτος του ΝΒΑ. Μπορεί να μην έκλαψε για όσα πέτυχε στο πρωτάθλημα (ίσως με τα δάκρυα έχει ξεμπερδέψει πιτσιρίκος, τότε που προσπαθούσε στο πεζοδρόμιο να κερδίσει μικρό μεροκάματο κάνοντας δουλειές «της τρεχάλας»). Θα τον συγχαρώ, λοιπόν, γιατί έμαθα ότι πλήρωσε από την τσέπη του μεγάλο αριθμό δωματίων ξενοδοχείου προκειμένου  να φιλοξενηθούν άστεγοι, πυρόπληκτοι και άλλοι αναξιοπαθούντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπαθάτε με, αυτή η είδηση αξίζει περισσότερο από ποτάμια  δακρύων  του Μέσι…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης