Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν οκτώ επιβάτες πτήσης που επέστρεψε στο Λονδίνο από την Κρήτη, όπως μεταδίδεται από βρετανικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για οκτώ έφηβους από το Χαμπσάιρ που διαγνώστηκαν με τον ιό αφού επέστρεψαν στο Λονδίνο με πτήση της εταιρείας Wizz Air στις 25 Αυγούστου.

Η αεροπορική εταιρεία Wizz Air ανέφερε πώς δεν γνώριζε πως οι επιβάτες στην πτήση της από την Κρήτη βρέθηκαν θετικοί, μέχρι που πληροφορήθηκε σχετικά έπειτα από επικοινωνία με τον βρετανικό Guardian. Η εταιρεία, επίσης, κατηγόρησε τις βρετανικές Αρχές για αδυναμία έγκαιρης απόκρισης στην κρίση αυτή, καθώς θα έπρεπε να έχει γίνει άμεση ιχνηλάτηση των υπόλοιπων 204 επιβατών της πτήσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η Wizz Air εκτελεί όλες τις πτήσεις σύμφωνα με τους τοπικούς ταξιδιωτικούς κανονισμούς και η ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας της Βρετανίας δήλωσε ότι γνώριζε την κατάσταση και είχε ενημερώσει τους επιβάτες να μπουν σε καραντίνα.

Η είδηση έγινε γνωστή καθώς οι υπουργοί αναμένεται να αποφασίσουν εάν η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα προστεθούν στον κατάλογο χωρών καραντίνας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από: BBC, The Guardian

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης