Τα εύσημα απέδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομάδα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις οποίες αποκαλεί «λογικές» σε αντιδιαστολή με άλλες χώρες των οποίων τα παιχνίδια έπεσαν στο κενό.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, επιστρέφοντας από τις γιορτές και πανηγύρεις στο Αζερμπαϊτζάν για τη νίκη των Αζέρων και των Τούρκων κατά των Αρμενίων, ξεκάθαρα αναφέρθηκε στη Γερμανία και ορισμένους συμμάχους της, που με τη συμπεριφορά τους και τη στάση τους στη Σύνοδο Κορυφής απέκλεισαν την υιοθέτηση σκληρής γραμμής έναντι της Τουρκίας για τη στάση της στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ομάδα των μη λογικών χωρών που παίζουν παιχνίδια ο Ταγίπ Ερντογάν βεβαίως υπονοεί τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Θριαμβολογώντας ο Ταγίπ Ερντογάν τόλμησε και μία προφητεία για το άμεσο μέλλον αφού φανερά ικανοποιημένος από τη στάση του Βερολίνου και όχι μόνο δήλωσε: «Ούτε τον Μάρτιο του 2021 θα υπάρξει κάτι». Ο πρόεδρος της Τουρκίας προφανώς επενδύοντας στη διαχρονική στήριξη του Βερολίνου αλλά και στις θέσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας είναι σίγουρος πως στο επόμενο ραντεβού του Μαρτίου δεν θα ικανοποιηθούν οι επιθυμίες και οι προσδοκίες της Ελλάδας και της Κύπρου κατ΄ αρχάς, της Γαλλίας στη συνέχεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης