Την ώρα που οι Αρχές παλεύουν να ρίξουν φως στα κίνητρα του 18χρονου μακελάρη στο Τέξας, ο οποίος δολοφόνησε δεκάδες παιδιά και δύο δασκάλους σε δημοτικό σχολείο, οι ΗΠΑ θρηνούν τα ανήλικα θύματα της τραγικής επίθεσης.

Τα πρώτα θύματα που αναγνωρίστηκαν ήταν δύο αγόρια, 9 και 10 ετών, και ένα κορίτσι, επίσης 10 ετών. Σταδιακά, όμως, όλο και περισσότερα ονόματα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς οι συγγενείς μαθαίνουν τα φρικτά νέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χαβιέρ Λόπεζ, μαθητής της τέταρτης τάξης, ήταν από τα πρώτα παιδιά που αναγνωρίστηκαν. Η μητέρα του αγοριού είχε παρευρεθεί σε βράβευση του γιου της λίγες ώρες πριν από το μακελειό, χωρίς να ξέρει πως αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπε το παιδί της ζωντανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια του Ουζιγιά Γκαρσία, 9 ετών, ανακοίνωσε πως το παιδί τους ήταν ένα εξ αυτών που σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς.

Η Μακένα Λι Έλροντ, 10 ετών, είναι το τρίτο παιδί που ταυτοποιήθηκε. Ο πατέρας της, λίγες ώρες νωρίτερα, είχε εκφράσει τους φόβους του ότι το κοριτσάκι του μπορεί να μην είναι ζωντανό.

Στο μακελειό δολοφονήθηκαν επίσης η Άμερι Τζο Γκάρζα, η 10χρονη Ελιάνα Τόρες και η Έλι Γκαρσία.

Άμερι Τζο Γκάρζα

Ελιάνα Τόρρες

Έλι Γκαρσία

Ένας πατέρας ψάχνει για την κόρη του:

Γονείς φτάνουν στο σχολείο:

Θύμα bullying ο δράστης

Παράλληλα, η αστυνομία διεξάγει έρευνα ώστε να μάθει περισσότερα για τον 18χρονο δολοφόνο. Ένας πρώην συμμαθητής του Σαλβαδόρ Ράμος μίλησε στο CNN, αναφέροντας πως ήταν θύμα bullying. Οι δυο τους κρατούσαν επαφή ακόμα και αφότου παράτησε το σχολείο ο Ράμος.

Οι δύο νεαροί είχαν αρκετά κοντινή σχέση, καθώς έπαιζαν μαζί βιντεοπαιχνίδια στο Xbox και αντάλλαζαν μηνύματα για κάμποσο καιρό, προτού τελικά απομακρυνθούν.

Ο πρώην συμμαθητής του μακελάρη του Τέξας, που μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο υπό καθεστώς ανωνυμίας, αποκάλυψε ότι ο Ράμος δεχόταν bullying στο σχολείο για τα ρούχα του και για το ότι η οικογένειά του ήταν φτωχή. «Απέφευγε να πηγαίνει σχολείο και σιγά-σιγά σταμάτησε τελείως. Ερχόταν πολύ σπάνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τον καιρό οι δύο φίλοι απομακρύνθηκαν, αλλά ο Ράμος τού έστελνε κατά καιρούς μηνύματα λέγοντάς του τα νέα του. Τέσσερις μέρες πριν το μακελειό της Τρίτης ο Ράμος τού έστειλε μια φωτογραφία με τα όπλα του και με ένα σακίδιο γεμάτο πυρομαχικά. «Είχε περίπου εφτά γεμιστήρες. Του είπα “φίλε, γιατί τα έχεις αυτά;”, και εκείνος μου απάντησε “μην ανησυχείς”», είπε ο νεαρός.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Σαλβαδόρ Ράμος είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες των όπλων που χρησιμοποίησε στο φονικό στο Instagram, κάνοντας μάλιστα tag μια κοπέλα που γνώριζε ελάχιστα.

Ο 18χρονος φέρεται να είχε αγοράσει τα δύο όπλα (τουφέκια εφόδου) για τα γενέθλιά του, μόλις λίγες μέρες πριν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης