Καρχαρίας επιτέθηκε και σκότωσε κολυμβητή στα ανοικτά παραλίας του Σίδνεϊ, στην πρώτη θανάσιμη τέτοια επίθεση εδώ και σχεδόν 60 χρόνια, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην τοπική τηλεόραση ότι είδαν την επίθεση εναντίον του κολυμβητή. «Κάποιος κολυμπούσε και ένας καρχαρίας ήρθε και του επιτέθηκε», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Κρις Λίντο στο δίκτυο Nine. «Ακούσαμε μια κραυγή και γυρίσαμε, φαινόταν σαν ένα αυτοκίνητο να είχε πέσει στο νερό, είδαμε νερό να πετάγεται, και τότε ο καρχαρίας δάγκωνε τον άνθρωπο και υπήρχε παντού αίμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας εκτίμησε ότι ο καρχαρίας ήταν μήκους 4,5 μέτρων.

Η πολιτειακή κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας δαπάνησε εκατομμύρια δολάρια σε τεχνολογία, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι επιθέσεις καρχαριών κατά μήκος των ακτών της, εν μέσω ανησυχιών από τους πολίτες, αναπτύσσοντας δίχτυα σε 51 παραλίες, καθώς και drones και σταθμούς παρακολούθησης καρχαριών, που μπορούν να εντοπίσουν λευκούς καρχαρίες μέσω δορυφόρου και να στείλουν προειδοποίηση όταν εντοπίζεται κάποιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ήταν η πρώτη θανάσιμη επίθεση καρχαρία στο Σίδνεί από το 1963.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία δεν έδωσε πληροφορίες για την ταυτότητα του κολυμβητή.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών δήλωσε όταν οι διασώστες έφθασαν στο σημείο, το θύμα είχε υποστεί πολύ σοβαρά τραύματα και «δεν υπήρχε τίποτα που να μπορούσαν να κάνουν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης