Σοκαρισμένη είναι ακόμα η κοινότητα του Ανσί στη Γαλλία ύστερα από τη μανιασμένη επίθεση με μαχαίρι από 32χρονο Σύρο ο οποίος έσπειρε τον πανικό σε πάρκο την Πέμπτη 8/8, τραυματίζοντας εν τέλει τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες.

Ξεχωριστή μνεία ωστόσο γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον νεαρό άνδρα με το σακίδιο που παρά την απειλή του μαχαιριού, δε δίστασε να παρεμποδίσει τον δράστη να γίνει ακόμα περισσότερο επικίνδυνος κατά τη διάρκεια της επίθεσής του όπως φαίνεται στα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Ο λόγος για τον 24χρονο φοιτητή, Ανρί, ο οποίος σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ έχει ξεκινήσει ένα πολύμηνο ταξίδι στη Γαλλία ώστε να βρεθεί σε καθεδρικούς ναούς της χώρας. Μάλιστα δεν παραλείπει να ενημερώνει τους ακολούθους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους σταθμούς της περιοδείας του. Το ταξίδι του Ανρί άρχισε στα τέλη Μαρτίου στο Le Barroux στο Vaucluse και προτού φτάσει στο Ανσί, είχε κάνει στάση στη Γκρενόμπλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει δημοσιογράφος της Dauphiné Libéré που τον είχε συναντήσει λίγες ημέρες πριν το σοκαριστικό περιστατικό στο Ανσί, ο Ανρί έχει σπουδάσει Φιλοσοφία και είναι απόφοιτος σχολής διεθνούς management, ενώ έχει πάθος με τη θρησκευτική κληρονομιά της Γαλλίας. 

 

 

«Ας ενώσουμε άμεσα τις προσευχές μας για τα θύματα της επίθεσης στο Annecy», πόσταρε στο Facebook μετά το τραγικό συμβάν και συμπλήρωσε ότι έπρεπε να πάει να καταθέσει στην αστυνομία. «Προσευχηθείτε για τα παιδιά, εγώ είμαι καλά», συνέχισε.

Μεταξύ άλλων, ο 24χρονος διατηρεί το προφίλ “Le Chant des Cathédrales” στο Instagram, το οποίο αριθμεί περί τους 50.000 ακολούθους. Μάλιστα ο ίδιος είχε δημοσιεύσει story χθες το πρωί από τις όχθες της λίμνης Ανσί, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης δημοσίευσε νέα ιστορία ώστε να ευχαριστήσει τους followers του για τη στήριξη.

Σημειώνεται ότι ο ήρωας του Ανσί ξεκίνησε το προσκύνημά του από τους καθεδρικούς ναούς στο αβαείο Sainte-Madeleine du Barroux, πριν μεταβεί σε Αβινιόν, Αρλ, Μονπελιέ, Μονακό, Γκρενόμπλ και καταλήξει στο Ανσί. 

Όσον αφορά πάντως την κατάσταση των τραυματιών, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, δύο από τα τέσσερα παιδιά που τραυματίστηκαν από την χθεσινή επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ανεσί, στην ανατολική Γαλλία, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως και ο ένας εκ των δύο ενηλίκων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης