Ο ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ δήλωσε ότι είναι βαθιά απογοητευμένος από την άρνηση της Αυστρίας να δεχθεί όπως η Γερμανία, πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά.

«Είμαι διπλά απογοητευμένος. Αφενός, επειδή η Αυστρία δεν στέλνει καν ένα συμβολικό μήνυμα – αν και η ίδια η χώρα ωφελείται τόσο πολύ από την Ευρώπη  και αφετέρου, διότι θα ήταν μια κίνηση η οποία θα συμβόλιζε τη μετάβαση από μια πολύ άκαμπτη βασική αρχή σε περισσότερη εγκαρδιότητα», δήλωσε σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU στο τοπικό κοινοβούλιο του Μονάχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός επέκρινε τους Πράσινους: «Θα έπρεπε να έχουν  επηρεάσει τους ομοϊδεάτες τους στην Αυστρία, οι οποίοι συγκυβερνούν στη Βιέννη. Είναι απογοητευτικό για μένα το γεγονός ότι για τους Γερμανούς Πράσινους δεν άξιζε να σπαταλήσουν έστω μια λέξη για το θέμα αυτό», όπως είπε.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς είχε επιβεβαιώσει προηγουμένως την άρνησή του να ακολουθήσει και η χώρα του τη γερμανική απόφαση, σύμφωνα με την οποία προγραμματίστηκε η υποδοχή περίπου 1.500 προσφύγων / μεταναστών από την Μόρια.

Ως εναλλακτική λύση στη γερμανική στάση, η Αυστρία ξεκινά μια εκτεταμένη μεταφορά βοήθειας για τους πρόσφυγες του κατεστραμμένου καταυλισμού της Μόριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης