Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν τέθηκε σήμερα σε περιορισμό ενόψει μιας επίσκεψης στη Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα για συνομιλίες με τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Αυτό δείχνει τα μέτρα που επιβάλλονται σε όσους αναμένεται να προσεγγίσουν τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος έλαβε στις 23 Μαρτίου την πρώτη δόση ενός ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού αλλά όχι ακόμη και τη δεύτερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λόγω της συνάντησης με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν εργάζεται σε περιορισμό από σήμερα Παρασκευή» δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μανέ Γκεβοργκιάν, εκπρόσωπος του Αρμένιου ηγέτη.

Αντιμέτωπος με μια σοβαρή πολιτική κρίση στη χώρα του μετά την ήττα της Αρμενίας από το Αζερμπαϊτζάν στη διάρκεια ενός πολέμου το περασμένο φθινόπωρο, ο επικεφαλής της αρμενικής κυβέρνησης προβλέπεται να δει την Τετάρτη τον Ρώσο πρόεδρο, ανάδοχο της κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αφότου ξεκίνησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, έχουν ληφθεί αυστηρά υγειονομικά μέτρα προκειμένου να προστατευτεί ο Ρώσος πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία του BBC, έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο σύστημα για τα άτομα που έρχονται σε επαφή μαζί του, που έχει κοστίσει αρκετά δισ. ρούβλια.

Το προσωπικό που διασφαλίζει τη μεταφορά του προέδρου, του πρωθυπουργού ή άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων τίθεται ως εκ τούτου σε καραντίνα σε ξενοδοχεία ή ιαματικές πηγές, όπως και οι υπάλληλοι του Κρεμλίνου, οι φωτογράφοι του ή ακόμη οι βετεράνοι που βρέθηκαν δίπλα στον Πούτιν στη διάρκεια μιας στρατιωτικής παρέλασης.

Τα μέτρα αυτά αφορούσαν επίσης τους δημοσιογράφους που έγιναν δεκτοί στη μεγάλη συνέντευξη Τύπου τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το BBC, όπως και τοπικούς αξιωματούχους στις περιοχές τις οποίες επισκέφθηκε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ερωτηθείς για τα μέτρα αυτά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εκτίμησε πως επρόκειτο για «συνήθη πρακτική» και για μια «εντελώς κανονική κατάσταση».

Τον Ιούνιο, εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού στη Ρωσία, το Κρεμλίνο είχε αποκαλύψει ότι τοποθέτησε έναν θάλαμο απολύμανσης για τους επισκέπτες που επιτρεπόταν να έχουν πρόσβαση στον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν στην κατοικία του κοντά στη Μόσχα.

Ο Πούτιν είχε περάσει μήνες εργαζόμενος σχεδόν σε περιορισμό σε αυτή την κατοικία του Νόβο-Ογκαριόβο, δεχόμενος πολύ σπάνια επισκέπτες, που επιλέγονταν πολύ προσεκτικά και οι οποίοι έπρεπε να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ προτού τον συναντήσουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης