Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στη διάρκεια της χρονιάς, καθώς οι περιπτώσεις των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή έως κρίσιμη κατάσταση έχουν διπλασιαστεί αφότου εκδηλώθηκε τον Ιούλιο το τρέχον, τέταρτο κύμα, που χαρακτηρίζεται το χειρότερο.

Αν και ο δείκτης θνητότητας παραμένει συγκριτικά χαμηλός, κάτω από το 1% (στο 0,93% επακριβώς), και δεν αναφέρονται, ακόμη τουλάχιστον, ενδείξεις πως το σύστημα υγείας πιέζεται, οι νοτιοκορεάτικες αρχές επιδιώκουν να εξασφαλίσουν περισσότερες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς οι ασθενείς που παρουσιάζουν σοβαρή μορφή της νόσου αυξάνονται μαζί με τα περιστατικά του SARS-CoV-2. Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.882 μολύνσεις. Ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος των περιστατικών κορωνοϊού που εντοπίζονται ημερησίως βρίσκεται στα 1.788.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή έως κρίσιμη κατάσταση είναι σήμερα 425, έναντι 155 την 7η Ιουλίου. Η χώρα διαθέτει 833 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με την COVID-19, εκ των οποίων διαθέσιμες ήταν χθες προχθές Τρίτη οι 250, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Σήμερα άρχισε ο εμβολιασμός πολιτών στο ηλικιακό φάσμα μεταξύ 18 και 49 ετών, καθώς η κυβέρνηση στη Σεούλ θέλει να έχει λάβει μια δόση το 70% του πληθυσμού και να έχει εμβολιαστεί πλήρως το 50% μέσα στον Σεπτέμβριο.

Όμως η Νότια Κορέα δυσκολεύεται να επιταχύνει την εκστρατεία ανοσοποίησης, λόγω έλλειψης επαρκών ποσοτήτων δόσεων και καθυστερήσεων στις παραδόσεις. Μέχρι σήμερα έχει λάβει μία δόση εμβολίου το 52,7% και το 26% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους περίπου 15 εκατ. πολίτες στο ηλικιακό φάσμα 18-49 ετών, ποσοστό που πλησιάζει το 70% έχει ήδη κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστεί, σύμφωνα με δεδομένα της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA).

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Νότια Κορέα, μια από τις πρώτες χώρες όπου εξαπλώθηκε, έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 2.257 νεκρούς επί συνόλου 243.317 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα της KDCA.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης