Παλαιστίνιοι αντάρτες εκτόξευσαν ρουκέτες από τη Γαζα εναντίον του Ισραήλ νωρίς το πρωί, αφού ισραηλινό αεροσκάφος βομβάρδισε θέσεις της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ στη διάρκεια της νύκτας, με τη βία να έχει εξαπλωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σήμερα, πέμπτη ημέρα των συγκρούσεων.

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή στα περίχωρα της Ναμπλούς στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν δεν υπάρχει σχόλιο για το περιστατικό αυτό από τον ισραηλινό στρατό. Νωρίτερα είχε επισημάνει ότι πολεμικό αεροσκάφος έπληξε κέντρα διοίκησης και σημεία από τα οποία εκτόξευε ρουκέτες ο Ισλαμικός Τζιχάντ, σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησε τα ξημερώματα στη Γάζα.

Λίγες ώρες αργότερα Παλαιστίνιοι αντάρτες εκτόξευσαν ρουκέτες, με αποτέλεσμα να ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού στο Ισραήλ και οι κάτοικοι των περιοχών στα σύνορα με τη Γάζα να σπεύσουν στα καταφύγια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα στο Ισραήλ.

Από την Τρίτη έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 33 Παλαιστίνιοι στη Γάζα, επιπλέον των δύο στη Δυτική Όχθη σήμερα, ανάμεσά τους έξι διοικητές του Ισλαμικού Τζιχάντ, μέλη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), μια άλλη ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση, αλλά και άμαχοι εκ των οποίων παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε την Πέμπτη στη Ρεχοβότ, νότια του Τελ Αβίβ, από ρουκέτα που έπληξε πολυκατοικία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης