Ένταλμα σύλληψης του ιδιοκτήτη της δεκαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε στην περιοχή Γκεσρ Σουέζ στην Ηλιούπολη του Καΐρου αποφάσισε η αιγυπτιακή δικαιοσύνη. Με την ίδια απόφαση, διατάχθηκε η σύλληψη και όποιων ατόμων θεωρηθούν υπεύθυνα για τυχόν κατασκευαστικές παραβιάσεις στο κτήριο.

Στους πρώτους ορόφους του κτηρίου λειτουργούσε παράνομα εργοστάσιο παρασκευής ρούχων. Επιτροπή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Στέγασης και Κτηρίων θα εξετάσει τα ερείπια της πολυκατοικίας για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια της κατάρρευσης, αλλά και το κατά πόσο επηρεάστηκαν τα κοντινά κτήρια, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση και την προστασία τους. Ο τοπικός τύπος αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες είχαν διαπράξει πολεοδομικές παραβιάσεις από το 2013 έως το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτές οι παραβιάσεις περιλάμβαναν την εκμετάλλευση του υπογείου, του ισογείου και του πρώτου ορόφου υπό μορφή εμπορικής δραστηριότητας, με τη λειτουργία του εργοστασίου ενδυμάτων.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είχαν εκδοθεί επίσημες αποφάσεις για την άρση των παραβιάσεων, όπως μια επίσημη απόφαση τον Μάρτιο για το κλείσιμο του παράνομου εργοστασίου, αλλά δεν εφαρμόστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης