Η αστυνομία του Γιβραλτάρ ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε με εγγύηση τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του ιρανικού πετρελαιοφόρου Grace 1, που κατασχέθηκε μετά από υποψίες ότι μεταφέρει πετρέλαιο στη Συρία -κατά παράβαση των κυρώσεων της ΕΕ.

Το δεξαμενόπλοιο κρατήθηκε την περασμένη εβδομάδα από πεζοναύτες του Ηνωμένου Βασιλείου και λιμενικούς του  Γιβραλτάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος της Grace 1 που συνελήφθησαν από την Βασιλική Αστυνομία του Γιβραλτάρ έχουν απελευθερωθεί χωρίς να τους απαγγελθεί κατηγορία», ανέφερε η αστυνομία σε δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε στο Twitter αργά την Παρασκευή. Η αστυνομική ανακοίνωση προσθέτει ότι απελευθέρωσαν τον πλοίαρχο και τον ύπαρχο καθώς και δύο κατώτερους αξιωματικούς που είχαν συλληφθεί, στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη έρευνας σχετικά με την υποτιθέμενη παραβίαση των κυρώσεων της ΕΕ στη Συρία. Η έρευνα ήταν σε εξέλιξη, πρόσθεσε η αστυνομική ανακοίνωση.

Το Ιράν αρνείται ότι το Grace 1 μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία. Επισημαίνεται πως στη Μαδρίτη είχε ανακοινωθεί ότι το δεξαμενόπλοιο είχε κατασχεθεί μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών εν μέσω της αύξησης των εντάσεων Ουάσινγκτον και Τεχεράνης.

Πληροφορίες από Sputnik

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης