Αιματηρή επίθεση με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε χώρο σιδηροδρομικής εγκατάστασης, κοντά στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο στο Σαν Χοσέ, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι οκτώ. Και ένας ύποπτος είναι νεκρός», δήλωσε ο Ράσελ Ντέιβις, αναπληρωτής σερίφης της κομητείας της Σάντα Κλάρα, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Ο Ντέιβις ανέφερε πως ο δράστης εργαζόταν στο αμαξοστάσιο, αλλά δεν μπορούσε να πει αν σκοτώθηκε από πυρά ή αν αυτοκτόνησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 07:00 το πρωί (17:00 ώρα Ελλάδας) σε σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο που διαχειρίζεται η αρχή μεταφορών της Σάντα Κλάρα (Valley Transportation Authority (VTA), κοντά στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης.

«Μια φρικτή τραγωδία συνέβη σήμερα και οι σκέψεις μας πηγαίνουν στην οικογένεια της VTA», δήλωσε ο Γκλεν Χέντρικς, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της VTA σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι πυροβολισμοί συνέβησαν σε ένα τμήμα του αμαξοστασίου όπου οι εργαζόμενοι κάνουν εργασίες συντήρησης οχημάτων και ο δράστης δεν εισήλθε στο κέντρο λειτουργίας και ελέγχου.

«Περνάμε μια πολύ σκοτεινή στιγμή», δήλωσε ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ, Sam Liccardo, στη συνέντευξη Τύπου. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί ποτέ στην πόλη μας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία το επεισόδιο σημειώθηκε στο κέντρο ελέγχου της υπηρεσίας συγκοινωνιών, Valley Transportation Authority, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν συνάντηση του συνδικάτου.

Το Σαν Χοσέ, πόλη με περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους, βρίσκεται στην καρδιά της Silicon Valley, έδρα ορισμένων εκ των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Associated Press:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης