Όταν ο 6χρονος Callum Thornhill άκουσε ότι η Pfizer έχει αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, έγραψε γράμμα στην εταιρεία με ένα επείγον αίτημα: να δώσει προτεραιότητα στον Άγιο Βασίλη.

Όπως δήλωσε η μητέρα του μικρού Callum, Paula Linehan, στο Irish Examiner, ο γιος της είχε ακούσει για το εμβόλιο στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου στο δρόμο για το σχολείο στις αρχές Νοεμβρίου. Όταν επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο εκείνη την ημέρα, έγραψε μια επιστολή στην Pfizer συγχαίροντας την εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αγαπητή Pfizer», άρχιζε η επιστολή. «Άκουσα ότι φτιάξατε ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Καλή δουλειά».

Συνέχισε: «Μπορείτε παρακαλώ να στείλετε μερικά εμβόλια στον Βόρειο Πόλο για τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του; Σας παρακαλώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετές εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα με το Irish Examiner, ο Callum έλαβε μια απάντηση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Albert Bourla.

«Επιστολές σαν αυτές, από παιδιά γεμάτα συμπόνια και ελπίδα, μας θυμίζουν γιατί η δουλειά που κάνουμε κάθε μέρα είναι τόσο σημαντική», έγραψε ο κ. Μπουρλά στο LinkedIn.

Στον Callum, είπε: «Θέλω να ξέρεις ότι κάνουμε ό, τι μπορούμε για να καταφέρουμε να δώσουμε ελπίδα σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Και σίγουρα θα φροντίσουμε τον Άγιο και τα ξωτικά του».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech τη Δευτέρα και τα κράτη μέλη αναμένουν να λάβουν τις πρώτες παρτίδες του την επόμενη εβδομάδα. Η διάθεση των εμβολίων ξεκινά καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες αγωνίζονται να συγκρατήσουν ένα θανατηφόρο δεύτερο κύμα του ιού, ενισχύοντας τα περιοριστικά μέτρα ακόμα και τα Χριστούγεννα

Περισσότερες από 50 κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, διέκοψαν τα ταξίδια από τη Βρετανία, αφού οι βρετανικές αρχές δήλωσαν ότι μια νέα, εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του ιού εξαπλώθηκε ραγδαία στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Πηγή: nytimes.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης