Εννέα άνθρωποι έχουν επισήμως καταγραφεί ως αγνοούμενοι έπειτα από την έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, εκ των οποίων οι επτά είναι Αυστραλοί και οι δύο Νεοζηλανδοί.

«Αυτή η λίστα με τα ονόματα των αγνοουμένων δεν είναι ολοκληρωμένη, καθώς δεν έχουμε μπορέσει να μιλήσουμε με όλους τους συγγενείς» ανέφερε η αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους έξι και των τραυματιών στους 30.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχει μια τελική λίστα με τα ονόματα των τραυματιών στο νοσοκομείο, η οποία δεν μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα για λόγους διαφύλαξης της ιδιωτικής τους ζωής.

Τα εννέα πρόσωπα που δεν νοσηλεύονται και δεν έχουν πάρει εξιτήριο θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι 25 από τους τραυματίες έχουν τόσο εκτεταμένα εγκαύματα, που η κατάστασή τους θεωρείται κρίσιμη.

O υπουργός αρμόδιος για την αστυνομία, Στούαρτ Νας, δήλωσε ότι ορισμένοι ασθενείς έχουν παραμορφωθεί σε τέτοιο βαθμό από τα εγκαύματα, ώστε δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους.

«Υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων στο νοσοκομείο που δεν μπορεί να επικοινωνήσει, έχει σοβαρά εγκαύματα, όχι μόνο στο δέρμα, αλλά και στα εσωτερικά του όργανα» δήλωσε ο ίδιος στο Ραδιόφωνο της Νέας Ζηλανδίας.

Ο δρ Πίτερ Γουότσον, επικεφαλής της Εθνικής Μονάδας Εγκαύματος της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε ότι εκτιμάται πως 120 τ.μ. δέρμα για μεταμόσχευση θα χρειαστεί για τους τραυματίες και ότι αυτό έχει παραγγελθεί στις ΗΠΑ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης