Επίθεση κατά του Μακρόν εξαπολύει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν για τα σχόλιά του σχετικά με το ΝΑΤΟ και λέει πως ο Γάλλος ηγέτης είναι αυτός που είναι «εγκεφαλικά νεκρός», σύμφωνα με πληροφορίες της dailymail.

«Απευθύνομαι στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Πρώτα απ’ όλα, να ελέγξεις τον δικό σου εγκεφαλικό θάνατο. Αυτές οι δηλώσεις ταιριάζει μόνο σε ανθρώπους σαν και εσένα που βρίσκονται σε κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του  που μεταδόθηκε στην τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος Ερντογάν αναφέρεται σε δήλωση που έκανε ο Μακρόν στο περιοδικό The Economist, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων πως «Αυτό που ζούμε είναι ο εγκεφαλικός θάνατος του ΝΑΤΟ».

«Υπογράψαμε με την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης μια συμφωνία, φτάσαμε στο σημείο συνεργασίας με τη Λιβύη στη Μεσόγειο. Τώρα τι θα πεις; Κανείς δεν ασχολείται με εσένα. Ακόμα είσαι ατζαμής, κοίταξε να καλύψεις αυτή την αδυναμία». 

«Ανέφερα στον Γάλλο πρόεδρο τις απειλές που δεχόμαστε από τη Συρία (σσ. Από τους Κούρδους). Δεν καταλαβαίνει. Δεν ξέρει τι είναι αγώνας κατά της τρομοκρατίας. Γι’ αυτό τα κίτρινα γιλέκα έχουν
καταλάβει τη Γαλλία. Εσύ τι δουλειά έχεις στη Συρία; Εμείς έχουμε δικαίωμα να μπούμε στη Συρία για να αγωνιστούμε κατά της τρομοκρατίας. Εσύ με ποια συμφωνία έχεις δικαίωμα να μπεις; Εσύ τι δουλειά έχεις εκεί ; 
Εμείς είμαστε μέλος των δυνάμεων της Συμμαχίας για τη Συρία . Εσένα ούτε το καθεστώς σε κάλεσε. Όσο θέλεις χοροπήδα, στο τέλος θα σεβαστείς τον αγώνα της Τουρκίας για την ασφάλειά της», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ξέρω τι σημασία έχει το NATO για τη Γαλλία, αλλά η Τουρκία είναι ένα σημαντικό μέλος του. Να μην αμφιβάλλετε πως εάν δεν υπάρχει η Τουρκία, οι τρομοκράτες από τα 4 σημεία της Γης θα γεμίσουν την Ευρώπη.
Αν η χώρα μας δεν είναι σε ασφάλεια, τότε η ασφάλεια της Ευρώπης θα κρέμεται σε μια κλωστή. Ευτυχώς που υπάρχουν στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη πολιτικοί με μυαλό και καθιστούν αυτού του είδους την παράκρουση της Γαλλίας, δίχως νόημα», συνέχισε ο Ερντογάν.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης