Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής, κατά την τελετή απονομής βραβείων φωτογραφίας της εφημερίδας Yeni Safak στη μνήμη του φωτορεπόρτερ της, Μουσταφά Τζαμπάζ, ο οποίος φέρεται να έπεσε νεκρός από πυρά στρατιωτών, κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

«Ο Μουσταφά Tσαμπάζ ήταν επίσης μετανάστης, που έπρεπε να εγκαταλείψει τη γη που γεννήθηκε. Ο αδελφός μας, ένας από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, είχε πολεμήσει γενναία ενάντια στις καταπιεστικές πολιτικές της Ελλάδας. Ήταν νιόπαντρος νεαρός όταν μετανάστευσε στην Κωνσταντινούπολη από την Κομοτηνή λέγοντας “δεν θα κάνω τη στρατιωτική μου θητεία για την Ελλάδα”. Αγαπούσε την Κωνσταντινούπολη, ιδιαίτερα τον Βόσπορο, και έβλεπε την Τουρκία ως πατρίδα του. Ο ανθεκτικός χαρακτήρας του αποτυπώνεται και στις ανθρώπινες σχέσεις και στο έργο του. Ήταν ένας εξαιρετικά επιτυχημένος φωτορεπόρτερ που ήρθε στο προσκήνιο με τα πρωτότυπα έργα του» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης και στην τουρκική στρατιωτική άσκηση EFES 2022 τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά καλούσε τις χώρες να μην συμμετάσχουν στην εν λόγω άσκηση. «Πραγματοποιήσαμε την άσκηση EFES 2022 χθες στη Σμύρνη. Σε αυτή την άσκηση συμμετείχαν 37 χώρες και η Ελλάδα έστειλε μήνυμα σε περισσότερες από τις μισές ότι δεν πρέπει να συμμετάσχουν. Σχεδόν όλες δεν άκουσαν,  συμμετείχαν στην άσκηση μαζί μας, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ. Ευτυχώς, αυτή η επιτυχημένη άσκηση ήταν ένα καλό βήμα για να δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα. Με σταθερά βήματα μπροστά. Όλοι θα δουν τι είναι αυτό το έθνος και τι μπορεί να κάνει, όπως είδαν στη χθεσινή άσκηση» δήλωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης