Zougla Newsroom

Την ώρα που η παραλλαγή Όμικρον πολιορκεί τα συστήματα Υγείας των ευρωπαϊκών χωρών, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές, ιδιαίτερα στην Κεντρική Ευρώπη, να υιοθετούν ήδη σκληρά μέτρα αλλά και καθολικό lockdown, στις πρωτεύουσες των ευρωπαϊκών χωρών πληθαίνουν οι πολίτες που αμφισβητούν τις κυβερνητικές πολιτικές και εναντιώνονται στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επεισοδιακές ήταν οι διαμαρτυρίες στο Λονδίνο το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, ενώ έντονη ήταν η παρουσία των διαμαρτυρόμενων πολιτών στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα την Κυριακή.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις βρίσκονται σε ένα δυσεξήγητο αδιέξοδο, αφού από τη μια υιοθετούν σκληρές πολιτικές και επιβάλλουν τον εμβολιασμό των πολιτών και από την άλλη είναι υποχρεωμένες να αποδεχθούν ότι αυτοί οι εμβολιασμοί όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά προκαλούν περισσότερα προβλήματα στις κοινωνίες.

Από την άλλη, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις η μία μετά την άλλη είναι υποχρεωμένες να αποδεχθούν ότι η παραλλαγή Όμικρον θέτει εν αμφιβόλω την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και ως εκ τούτου προκαλεί έμφραγμα στα δημόσια συστήματα Υγείας. Μπροστά σε αυτά τα αδιέξοδα, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υιοθετούν σκληρά μέτρα με περιορισμούς που, αντί να λύνουν το πρόβλημα, αυξάνουν την οργή των πολιτών και την αντίσταση της κοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Xιλιάδες υγειονομικοί στους δρόμους της Αθήνας 

Συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των μέτρων διαχωρισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αθήνα. Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00, στο Πάρκο Ελευθερίας, ενώ ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα.

Δείτε όλα όσα έγιναν:

 

 

 

 

 

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, η συγκέντρωση έγινε υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας και συμμετείχαν υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή, αλλά και απλοί πολίτες που διαφωνούν με τα μέτρα εκβιασμού.

Στην εκδήλωση μίλησαν αρκετοί επιστήμονες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη κατά της υποχρεωτικότητας, ενώ μήνυμα απηύθυνε ο κορυφαίος καθηγητής Ιατρικής Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας Sucharit Bhakdi.

Αναλυτικά οι επιστήμονες που συμμετείχαν με ομιλίες:

Δημήτρης Αρβανίτης
Μαριάννα Ευαγγέλου
Αθανάσιος Καλογερίδης
Νίκος Καραβέλος (δικηγόρος)
Δημήτρης Κούβελας
Ευγένιος Μπαϊραμίδης
Κωνσταντίνος Πουλάς
Κωνσταντίνος Φαρσαλινός
Ιωάννης Χατζηαντωνίου

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από την ΠΟΕΥ, από 31 δομές Υγείας Αττικής & ΕΚΑΒ, αλλά και από τους υγειονομικούς κατά της υποχρεωτικότητας.

Οι Βρυξέλλες είπαν «όχι» στο green pass 

Διαδήλωση κατά του green pass και της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος).

Δείτε βίντεο:

 

 

Δείτε φωτογραφίες:

Διαδηλώσεις και στο Λονδίνο

Και στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης