Είδηση-σοκ στη Βρετανία. Το πρωί της Τετάρτης η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 39 πτώματα μέσα σε φορτηγό, στην περιοχή του Essex. Ο ένας νεκρός είναι ανήλικος.

Η αστυνομία κλήθηκε από την υπηρεσία του αγγλικού ΕΚΑΒ, στη 01.40 τα ξημερώματα, όταν εντοπίστηκε το μακάβριο φορτίο στο βιομηχανικό πάρκο Waterglade.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός του φορτηγού, 25 ετών, συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός της αστυνομίας Άντριου Μάρινερ της περιοχής ανέφερε πως το όχημα είχε έρθει από τη Βουλγαρία και εισήλθε στο Ηνωμένο Βασίλειο το Σάββατο μέσω της Ουαλίας.

«Αυτό είναι ένα τραγικό περιστατικό όπου πάρα πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι έρευνές μας συνεχίζονται για να διαπιστωθεί τι συνέβη» ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας. «Είμαστε στη διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων, ωστόσο προβλέπω ότι αυτή μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία. Συνεχίζουμε τις έρευνες» πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Με το περιστατικό αυτό ξύπνησαν μνήμες από το 2000, οπότε και είχαν βρεθεί τα πτώματα 58 Κινέζων μεταναστών σε ένα φορτηγό στην περιοχή Dover. Ο οδηγός είχε καταδικαστεί για τη μαζική δολοφονία.
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης