Με τον τίτλο «Ευχαριστώ γείτονα, άλλη μια χειρονομία από την Ελλάδα» η τουρκική εφημερίδα  Hurriyet  δημοσιεύει  ένα ακόμα άρθρο για την προσφορά των Ελλήνων στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα στο κείμενο που δημοσιεύθηκε γίνεται αναφορά στα δέματα με την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε το Καστελόριζο στην Τουρκία, αλλά και στο μήνυμα που τα συνόδευε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υλικό βοήθειας στάλθηκε στους σεισμόπληκτους από το ελληνικό νησί Μέις (σ.σ. Καστελόριζο), το οποίο απέχει 7,5 χιλιόμετρα από την περιοχή Kας της Αττάλειας. Στα κουτιά βοήθειας έγραφε το σημείωμα «Αγαπητέ γείτονα. Οι καρδιές μας καταστράφηκαν μαζί με τα σπίτια σου», γράφει η παραπάνω ανάρτηση, που συνοδεύεται από βίντεο.

Το Γραφείο του Περιφερειακού Διοικητή του Καστελόριζου μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις φωτογραφίες των δεμάτων αλλά και το αναλυτικό σημείωμα στα κουτιά που έγραφε:

«Αγαπητέ γείτονα. Οι καρδιές μας καταστράφηκαν μαζί με τα σπίτια σου. Ό,τι μπορούμε κάνουμε για τα αδέρφια μας, με τα οποία μοιραζόμαστε την ίδια γη, τον ίδιο αέρα και τον ίδιο ήλιο. Οι άνθρωποι του Καστελόριζου».

Από την απέναντι πλευρά, η περιφέρεια του Κας απάντησε στους κατοίκους του Καστελόριζου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: «Ευχαριστούμε τους κατοίκους του Καστελόριζου που έχουν καλή καρδιά και θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους μας που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης