Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα θέσεις της Χαμάς στη Γάζα μετά την εκτόξευση μιας ρουκέτας

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020, 13:53
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα θέσεις της Χαμάς στη Γάζα μετά την εκτόξευση μιας ρουκέτας

Ισραηλινά άρματα μάχης βομβάρδισαν σήμερα το πρωί στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση μιας ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακο προς το νότιο Ισραήλ, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, «άρματα μάχης στοχοθέτησαν στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας» σε αντίποινα για τη ρουκέτα που εκτοξεύθηκε χθες, Παρασκευή, το βράδυ.

Η ρουκέτα αυτή, η οποία ενεργοποίησε τις σειρήνες συναγερμού στο νότιο Ισραήλ, «αναχαιτίστηκε από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδερένιος Θόλος», είχε ανακοινώσει χθες το βράδυ ο ισραηλινός στρατός. Δεν προκλήθηκε καμία ζημιά.

Σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας στη Γάζα, οι βομβαρδισμοί που πραγματοποιήθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί είχαν στόχο παρατηρητήρια της Χαμάς -του ένοπλου ισλαμιστικού κινήματος που από το 2007 βρίσκεται στην εξουσία στη λωρίδα της Γάζας- ανατολικά της Ράφα και ανατολικά της Χαν Γιουνές και δεν προκάλεσαν τραυματίες.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020, 13:53