Η Λετονία είπε στον πρέσβη της Ρωσίας στη Ρίγα να αποχωρήσει από τη χώρα έως τις 27 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ένα tweet του υπουργού Εξωτερικών, Έντγκαρς Ρίνκεβικς, υποβαθμίζοντας τις διπλωματικές σχέσεις με τη Μόσχα σε μια ενέργεια αλληλεγγύης με την Εσθονία.

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υποβαθμίζει τις διπλωματικές σχέσεις με την Εσθονία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, κατηγορώντας την για «απόλυτη ρωσοφοβία» και το Ταλίν απάντησε λέγοντας στον απεσταλμένο της Μόσχας, στη χώρα της Βαλτικής, να φύγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εσθονία και οι γειτονικές της χώρες της Βαλτικής, Λετονία και Λιθουανία, περιλαμβάνονται σε μια ομάδα συμμάχων του ΝΑΤΟ που επιχειρηματολογούν σθεναρά υπέρ της παράδοσης από τη Γερμανία αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία προκειμένου να ενισχυθεί στη μάχη κατά της εισβολής της Ρωσίας.

Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως διεμήνυσε στον Εσθονό πρέσβη ότι πρέπει να φύγει τον ερχόμενο μήνα, και ότι οι δύο χώρες θα εκπροσωπούνται στην πρωτεύουσα η μία της άλλης από έναν προσωρινό επιτετραμμένο αντί από πρέσβη.

Η Εσθονία αντέδρασε λέγοντας κι αυτή από την πλευρά της στον Ρώσο πρέσβη να φύγει από τη χώρα μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ούρμας Ρεϊνσάλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης