Η Μαλαισία σχεδιάζει να δημιουργήσει περισσότερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα και να εξασφαλίσει τη συνδρομή ιδιωτών γιατρών στις προσπάθειες ανοσοποίησης, ύστερα από πέντε συνεχείς ημέρες με αριθμούς-ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού.

Ο υπουργός Επιστημών Χαΐρι Τζαμαλουντίν δήλωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου σήμερα ότι η κυβέρνηση θα οργανώσει πέντε νέα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα γύρω από την πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ και ότι εξετάζει τη δημιουργία δύο ακόμα σε άλλες περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση θα εκπαιδεύσει επίσης γενικούς ιατρούς στη χορήγηση εμβολίων κατά της COVID-19, δήλωσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι κάποια εμβόλια απαιτούν ειδικούς χειρισμούς και διαφορετική διαδικασία συντήρησης σε σχέση με τα συνηθισμένα σκευάσματα.

«Πριν από αυτό, δεν υπήρχε ανάγκη (για συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών) καθώς η προμήθεια εμβολίων δεν ήταν μεγάλη. Όσο αυξάνεται η προμήθεια, θέλουμε να διευκολύνουμε τις ιδιωτικές κλινικές, τα ιδιωτικά νοσοκομεία να χορηγούν τα εμβόλια μέσω του προγράμματός μας, δωρεάν», είπε.

Τα ιδιωτικά εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούσαν να χορηγούν συνολικά 40.000 δόσεις την ημέρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξήσει τους ημερήσιους εμβολιασμούς σε 150.000 δόσεις. Αυτή την εβδομάδα έφτασε τις 107.000 δόσεις την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αρμόδιας κυβερνητικής επιτροπής για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 6% των 32 εκατ. κατοίκων της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Μουχιντίν Γιασίν ανακοίνωσε την Παρασκευή πανεθνικό, ολικό lockdown από την 1η έως τις 14 Ιουνίου σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού.

Η Μαλαισία ανακοίνωσε σήμερα 6.999 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό τους αριθμό να φτάνει τα 565.533.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης