Η Νότια Κορέα προχώρησε σήμερα σε χαλάρωση της αυστηρής πολιτικής της κοινωνικής αποστασιοποίησης για τις επόμενες δύο εβδομάδες στην πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε άρση του μέτρου που απαγόρευε τους καθήμενους πελάτες σε επιχειρήσεις εστίασης μετά τις 9 το βράδυ, αν και συνεχίζουν να ισχύουν τα αυστηρά μέτρα για τις αποστάσεις των καθισμάτων σε εστιατόρια και καφέ, ενώ οι ιδιοκτήτες τους είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν τα στοιχεία επικοινωνίας των θαμώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιχειρήσεις αναψυχής, όπως τα γυμναστήρια και τα ίντερνετ καφέ, επιτρέπεται να επαναλειτουργήσουν. Ωστόσο, στο πλαίσιο των περιορισμών της λεγόμενης ‘φάσης 2’, οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους περιορίζονται στα 50 άτομα και σε ανοιχτούς στα 100, ενώ απαγορεύονται οι θεατές σε αθλητικά γεγονότα.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η χαλάρωση θα συνεισφέρει στο εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας, πριν η χώρα επιστρέψει σε αυστηρότερους κανόνες και πάλι από τις 28 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της αργίας του Τσουσεόκ.

«Ύστερα από λεπτομερή εξέταση της τρέχουσας κατάστασης και των γνωμοδοτήσεων των ειδικών, η κυβέρνηση σκοπεύει να προσαρμόσει την κοινωνική αποστασιοποίηση στη φάση 2 στην περιοχή της Σεούλ για δύο εβδομάδες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Τσουνγκ Σίε-Κιουν, σε κυβερνητική σύσκεψη που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αριθμοί κρουσμάτων μειώθηκαν σταθερά μετά την επιβολή αυστηρών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα τέλη Αυγούστου, ωστόσο κατέγραψαν άλμα την περασμένη εβδομάδα καθώς εμφανίστηκαν μικρές εστίες.

«Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων συνεχίζει να μην είναι διψήφιος και δεν έχουμε ακόμα μια κατάσταση κατά την οποία να μπορούν να χαλαρώσουν σημαντικά τα μέτρα, καθώς δεν μπορεί να ιχνηλατηθεί η πορεία μετάδοσης για έναν στους τέσσερις ανθρώπους», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Το κορεατικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (KCDC) κατέγραψε 121 νέα κρούσματα κορωνοϊού έως χθες βράδυ, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 22.176, με 358 θανάτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης