Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άκρον του Οχάιο, λόγω ταραχών για τον θάνατο του Τζ. Γουόκερ από πυρά αστυνομικών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022, 22:47
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άκρον του Οχάιο, λόγω ταραχών για τον θάνατο του Τζ. Γουόκερ από πυρά αστυνομικών

Η δημοτική αρχή του Άκρον, στο Οχάιο, κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαγόρευσε την κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ματαιώθηκαν και δύο εκδηλώσεις με πυροτεχνήματα για την 4η Ιουλίου, μετά τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία ενός άοπλου νεαρού Αφροαμερικανού και τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής.

Οι ταραχές ξέσπασαν αφού η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα πλάνα από τις βιντεοκάμερες που έφεραν επάνω τους οι αστυνομικοί. Στα βίντεο αυτά φαίνονται οι αστυνομικοί να πυροβολούν τον 25χρονο Τζέιλαντ Γουόκερ ο οποίος προσπαθούσε να αποφύγει έναν έλεγχο για μια τροχαία παράβαση. Ο ιατροδικαστής μέτρησε στο σώμα του περίπου 60 τραύματα από σφαίρες.

Η στιγμή που ο Τζέιλαντ Γουόκερ με την κουκούλα βγαίνει από το αυτοκίνητο και δέχεται τους πυροβολισμούς

Οι διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, την Κυριακή, ήταν ειρηνικές όμως στη συνέχεια, και παρά την έκκληση της οικογένειας του Γουόκερ να μην σημειωθούν επεισόδια, η αστυνομία του Άκρον κήρυξε παράνομη μια συγκέντρωση, λόγω «καταστροφής περιουσίας». Οι αστυνομικοί εκτόξευσαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι WKYC-TV.

Ο δήμαρχος Νταν Χόριγκαν είπε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, μέχρι νεoτέρας. «Καταγράψαμε σημαντικές υλικές ζημιές στο κέντρο του Άκρον. Έχουν σπάσει τα παράθυρα σε μικρές επιχειρήσεις κατά μήκος της Μέιν Στριτ. Δεν θα ανεχθούμε την καταστροφή περιουσιών ή τη βία», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Ο θάνατος του Τζέιλαντ Γουόκερ είναι η πιο πρόσφατη δολοφονία άοπλου Αφροαμερικανού από αστυνομικούς στις ΗΠΑ. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Γουόκερ είχε ένα όπλο στο αυτοκίνητό του αλλά το άφησε στο μπροστινό κάθισμα, όταν προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Πιστεύεται επίσης ότι πυροβόλησε μία φορά μέσα από το όχημα, όπως είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Στίβεν Μάιλετ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022, 22:51