Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινώσει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, μετά την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να διατάξει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να αναπτυχθούν στο Ντονιέτσκ και το Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές και αναγνωρίστηκαν τη Δευτέρα ως ανεξάρτητες.

Μολονότι ο Λευκός Οίκος απέφυγε τις πρώτες ώρες να αποκαλέσει την αποστολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων «εισβολή», όπως μεταδίδει και το AP, σήμερα υπήρξε αλλαγή κατεύθυνσης. Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Τζον Φίνερ, ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι, ναι, αυτό είναι η αρχή μιας εισβολής, της τελευταίας χρονικά εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμανε, δε, ότι η λέξη «τελευταία» είναι σημαντική και πρόσθεσε: «Μία εισβολή είναι μία εισβολή κι αυτό είναι που εξελίσσεται τώρα».

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί ο όρος «εισβολή» λόγω της κατάστασης στο πεδίο. Ο ίδιος ανέφερε ότι «η διοίκηση αρχικώς δίστασε να μιλήσει για ανάπτυξη στρατευμάτων, καθώς περίμενε να δει τι θα κάνει πράγματι η Ρωσία. Όταν εκτιμήθηκε η κίνηση των Ρώσων στρατιωτών, ήταν πλέον καθαρό ότι πρόκειται για εισβολή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης