Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, που καταδικάστηκε σε 22,5 χρόνια κάθειρξη για τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ το 2020, άσκησε έφεση χθες Πέμπτη, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Τον Απρίλιο ο Σόβιν είχε κριθεί ένοχος από σώμα ενόρκων και για τις τρεις κατηγορίες που τον βάρυναν σε σχέση με τον θάνατο του Φλόιντ, αφού τον Μάιο του 2020 ο λευκός πρώην αστυνομικός κράτησε το γόνατό του στον λαιμό του επί σχεδόν 9 λεπτά. Στις 25 Ιουνίου δικαστής της Μινεσότα καταδίκασε τον Σόβιν σε 22,5 χρόνια κάθειρξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έγγραφα για την έφεση κατέθεσε ο ίδιος ο Σόβιν, καθώς, όπως δήλωσε, δεν εκπροσωπείται πλέον από δικηγόρο και για τον λόγο αυτό ζήτησε από το δικαστήριο να εκδικάσει την έφεσή του αφού καταφέρει να βρει δικηγόρο να τον εκπροσωπήσει.

Μάλιστα ο πρώην αστυνομικός κατήγγειλε ότι νωρίτερα τον Σεπτέμβριο ο δικηγόρος που ορίστηκε από το κράτος αρνήθηκε να τον εκπροσωπήσει.

Ο Σόβιν αναφέρει 14 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επανεξεταστεί η υπόθεσή του, ανάμεσά τους το γεγονός ότι ο δικαστής δεν δέχθηκε να αλλάξει ο τόπος της διεξαγωγής της δίκης του και ότι δεν ζήτησε να παραμείνουν σε απομόνωση οι ένορκοι το διάστημα που διαρκούσε η δίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης