Η Ισπανία έλαβε σήμερα Τρίτη περισσότερες από 350.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού των Pfizer/BioNTech, μία ημέρα αφού ένα πρόβλημα στο Βέλγιο προκάλεσε καθυστέρηση στην παράδοση των εμβολίων, ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση.

Τα εμβόλια έφτασαν με πέντε αεροπλάνα σε πέντε πόλεις της Ισπανίας και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στις ισπανικές επαρχίες «προκειμένου να ξεκινήσει η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο στρατός επέβλεψε τη μεταφορά των εμβολίων προς τα Κανάρια Νησιά και τις Βαλεαρίδες Νήσους, όπως και στους θύλακες Θέουτα και Μελίγια, στην πλευρά του Μαρόκου.

Η Ισπανία, που έχει καταγράψει περισσότερους από 50.000 θανάτους από τον Covid-19, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που δημοσιεύτηκε χθες Δευτέρα το βράδυ, έλαβε τα πρώτα εμβόλια το Σάββατο και ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού την επομένη, όπως και οι περισσότερες χώρες της ΕΕ.

Χθες το πρωί ήταν προγραμματισμένο η χώρα να λάβει μεγάλο αριθμό εμβολίων, όμως η παράδοσή τους καθυστέρησε κατά 24 ώρες, όπως και σε άλλες επτά ευρωπαϊκές χώρες που δεν κατονομάστηκαν, λόγω ενός μικρού προβλήματος στον ανεφοδιασμό. Η Pfizer διανέμει το εμβόλιο σε όλη την Ευρώπη από το εργοστάσιό της στο Πιρς του Βελγίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάσει του χρονοδιαγράμματος για τους επόμενους τρεις μήνες, η Ισπανία θα λαμβάνει κάθε εβδομάδα 350.000 δόσεις του εμβολίου.

Ο Ισπανός υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην ισπανική τηλεόραση ότι, αν όλα πάνε όπως είναι προγραμματισμένο, «περίπου το 70%» του πληθυσμού της χώρας θα έχει εμβολιαστεί έως το καλοκαίρι του 2021.

Μια εκτίμηση πολύ πιο αισιόδοξη σε σχέση με τις επίσημες εκτιμήσεις της κυβέρνησης, στόχος της οποίας είναι 15 με 20 εκατομμύρια Ισπανοί, σε σύνολο 47 εκατομμυρίων, να έχουν εμβολιαστεί έως τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης