Ισπανία: Σε απομόνωση οι κάτοικοι τεσσάρων συνοικιών της Πάλμα δε Μαγιόρκα λόγω κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020, 19:30
Ισπανία: Σε απομόνωση οι κάτοικοι τεσσάρων συνοικιών της Πάλμα δε Μαγιόρκα λόγω κορωνοϊού

Οι κάτοικοι πολλών συνοικιών της Πάλμα δε Μαγιόρκα, της πρωτεύουσας του τουριστικού αρχιπελάγους των Βαλεαρίδων, θα απομονωθούν από την υπόλοιπη πόλη, λόγω της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Τα περιοριστικά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ στις 23.00 (ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής, 11 Σεπτεμβρίου.

Οι 23.000 κάτοικοι τεσσάρων πυκνοκατοικημένων συνοικιών, που γειτονεύουν με τις πιο τουριστικές περιοχές της πόλης, δεν θα επιτρέπεται να φεύγουν από τη γειτονιά τους παρά μόνο για να πάνε στη δουλειά τους, στο σχολείο ή στον γιατρό τους. Απαγορεύονται επίσης οι συναθροίσεις άνω των 5 προσώπων.

Μολονότι μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός της συνοικίας τους, οι τοπικές αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη.

Ο πληθυσμός της Πάλμα ανέρχεται σε 416.000 κατοίκους. Στη ζώνη καραντίνας τα κρούσματα που καταγράφονταν ήταν τριπλάσια από αυτά του υπόλοιπου νησιού.

Οι περιορισμοί θα ισχύσουν για τουλάχιστον 15 ημέρες. Μεταξύ άλλων, μειώνεται στο 50% η χωρητικότητα των μπαρ, των εστιατορίων και των καταστημάτων, κλείνουν τελείως τα πάρκα και οι αθλητικοί χώροι, ενώ τα εστιατόρια θα κατεβάζουν ρολά στις 22:00.

Η Ισπανία ήταν η πρώτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης που ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των 500.000 κρουσμάτων του Covid-19.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020, 19:30