Ένα οκτάχρονο αγόρι που είχε τραυματιστεί σοβαρά χθες, Παρασκευή, όταν αυτοκίνητο προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, ανακοίνωσε το νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί το παιδί.

Ο θάνατός του αυξάνει σε τρεις τον αριθμό των Ισραηλινών, θυμάτων της επίθεσης που σημειώθηκε το απόγευμα χθες, Παρασκευή, στην εβραϊκή συνοικία Ραμότ, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, που προσαρτήθηκε από το Ισραήλ μετά τον Πόλεμο των ‘Εξι Ημερών, το 1967.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αδελφός του, ο Γιαακόβ Γισραέλ Παλέι, 6 ετών, σκοτώθηκε επί τόπου και ο ‘Αλτερ Σλόμο Λέντερμαν, 20χρονος σπουδαστής σε γεσίβα (ταλμουδική σχολή), επίσης υπέκυψε στα τραύματά του χθες, λίγο μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

“Κατά τη διάρκεια (της αργίας) του Σαββάτου, ο ‘Ασερ Μεναχέμ Παλέι, ηλικίας 8 ετών, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στην επίθεση στην Ραμότ, έχασε τη μάχη για τη ζωή”, ανακοίνωσε το νοσοκομείο Shaare Tzedek της Ιερουσαλήμ.

“Έφτασε όντας σε κρίσιμη κατάσταση. Πολλές ομάδες της μονάδας τραυματολογίας, των επειγόντων περιστατικών, της παιδιατρικής εντατικής μονάδας, της παιδιατρικής χειρουργικής και της νευροχειρουργικής έδιναν μάχη επί πολλές ώρες για να τον σώσουν αλλά δυστυχώς χρειάστηκε να διαπιστώσουν τον θάνατό του”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των τεσσάρων τραυματιών από την επίθεση είναι ο πατέρας των δύο αγοριών που σκοτώθηκαν, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο και ο 10χρονος αδελφός τους, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός του αυτοκινήτου, κάτοικος της Ισαουίγιε, παλαιστινιακής συνοικίας της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ηλικίας 31 ετών, προσέκρουσε “με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε αθώους που περίμεναν στη στάση λεωφορείου”.

Ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών που έφθασαν γρήγορα στο σημείο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο άνδρας από την Ανατολική Ιερουσαλήμ είχε βγει πρόσφατα από ψυχιατρική κλινική.

Από την αρχή της χρονιάς, η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 43 Παλαιστίνιους (μαχητές και πολίτες, εκ των οποίων και ανήλικοι), εννέα Ισραηλινούς πολίτες (εκ των οποίων τρείς ανήλικοι) και μία Ουκρανή, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης