Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 09.00 το πρωί της Παρασκευής σε ανθρακωρυχείο στην περιοχή Τόιτσενφαλ στην ανατολική Γερμανία, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν περίπου 36 άνθρωποι στις στοές του, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως μεταδίδει το DPA, από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, ενώ 36 εργάτες παγιδεύτηκαν στις στοές σε βάθος 700 μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης στη Halle ανέφερε πως οι εργάτες βρίσκονταν σε δωμάτια ασφαλείας και τους παρεχόταν οξυγόνο.

Όπως έγινε γνωστό, στις 13.00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία. «Όλοι έχουν διασωθεί» ανακοίνωσε στο Twitter η γερμανική αστυνομία.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της αστυνομίας, οι εγκλωβισμένοι είχαν καταφύγει σε μία ασφαλή περιοχή του ορυχείου, στην πόλη Τέουτσενθαλ, περίπου 150 χλμ. νοτιοδυτικά του Βερολίνου.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώην ορυχείο άλατος έκλεισε το 1982. Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν πλέον τα ορυκτά απόβλητα και προστατεύουν την επιφάνεια από την κατάρρευση. Από τις αρχές του 2008, το ορυχείο Teutschenthal είναι θυγατρική του ομίλου Geiger.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης