Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 9.00 τοπική ώρα (10.00 ώρα Ελλάδας) στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πολλοί να τραυματιστούν. Το περιστατικό έγινε σε αρτοποιείο στην οδό Τρεβίζ, στο ένατο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας όπου προκλήθηκαν ζημιές σε πολλές προθήκες καταστημάτων στην περιοχή.
Μία Ισπανίδα τουρίστρια υπέκυψε στα τραύματά της, ανεβάζοντας έτσι στους τρεις νεκρούς τον προσωρινό απολογισμό του δυστυχήματος, έγινε γνωστό από πηγές της ισπανικής και της γαλλικής κυβέρνησης.

Η γυναίκα πέθανε στο νοσοκομείο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών που διευκρινίζει ότι ακόμη ένας ισπανός πολίτης έχει τραυματισθεί από την έκρηξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο πυροσβέστες έχασαν την ζωή τους, δέκα άνθρωποι έχουν τραυματισθεί σοβαρά και 37 ελαφρά, έγινε γνωστό από την εισαγγελία του Παρισιού.

Η Ισπανίδα επισκεπτόταν το Παρίσι μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος δεν έχει τραυματισθεί.

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ στους δημοσιογράφους στο σημείο, όπως και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ.
Πιθανότερη αιτία για το συμβάν η διαρροή αερίου
Πυροσβέστες είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου στην οδό Τρεβίζ όταν σημειώθηκε η έκρηξηΗ ισχυρή έκρηξη ταρακούνησε κτήρια εκατοντάδες μέτρα από το σημείο και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί πλήρως το ισόγειο ενός κτηρίου στην οδό Τρεβίζ, στην περιοχή των μεγάλων βουλεβάρτων στο κέντρο του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τους οποίους επικαλείται το δίκτυο RTL, η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα.

Πυροσβέστες είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου στην οδό Τρεβίζ όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με περισσότερους από 200 άνδρες, ενώ η αστυνομία συμβούλευε τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.


Πηγή σχεδιαγράμματος 'dailymail'

Πανικός στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας
Αυτόπτης μάρτυρας που διέμενε σε γειτονικό ξενοδοχείο είπε πως είδε μια μεγάλη πυρκαγιά να ξεσπά στο κτήριο που καταστράφηκε από την έκρηξη.

«Υπήρχαν τζάμια παντού, σπασμένες βιτρίνες ενώ παράθυρα έτριζαν μέχρι τον τρίτο και τον τέταρτο όροφο» δήλωσε ο 38χρονος Ντέιβιντ Μπανγκούρα.

Είπε πως καθώς πλησίαζε το σημείο, μια γυναίκα φώναζε για βοήθεια από τον πρώτο όροφο ενός κτηρίου: «Βοηθείστε μας, βοηθείστε μας, έχουμε παιδί».

Δύο ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην Πλας ντ΄Οπερά προκειμένου να απομακρύνουν τα θύματα.

Η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για το ένατο Σάββατο κινητοποιήσεων
Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο το περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα όπου η κινητοποίηση των Αρχών ήταν μεγάλη λόγω των σημερινών συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης.

Το Yπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας είχε προβλέψει την ανάπτυξη 5.000 αστυνομικών και χωροφυλάκων στην πρωτεύουσα, καθώς και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού της χωροφυλακής για τη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων».

Δείτε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής να κατασβήσουν την πυρκαγιά:
Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης