Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό θα αποκαλύψει τη νέα κυβέρνησή του τον Οκτώβριο και το κοινοβούλιο της χώρας θα επαναλάβει τις εργασίες του πριν από το τέλος του φθινοπώρου, μετά τη νίκη των Φιλελευθέρων την περασμένη εβδομάδα στις βουλευτικές εκλογές.

Όπως από το 2019, ο Τζάστιν Τριντό θα είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, καθώς κανένα κόμμα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση θα ορκιστεί τον Οκτώβριο και η βουλή θα επαναλάβει τις εργασίες της πριν από το τέλος του φθινοπώρου», δήλωσε σήμερα ο Τζάστιν Τριντό, ενώπιον δημοσιογράφων.

«Ζήτησα από την Κρίστια Φρίλαντ να συνεχίσει να υπηρετεί ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών και εκείνη το αποδέχθηκε», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σε αυτήν την πρώτη συνέντευξη τύπου μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ο Τζάστιν Τριντό επανέλαβε πως ο εμβολιασμός παραμένει προτεραιότητα της κυβέρνησής του, αναφέροντας την υποχρέωση του εμβολιασμού για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, όπως και για τους επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο ή τρένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την επόμενη κυβέρνησή του, επιβεβαίωσε πως επιδιώκει την ισότητα και μια καλή «περιφερειακή» ισορροπία με ένα «εύρος ικανοτήτων και ποικιλομορφίας».

Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που δημοσίευσε το Elections Canada, ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τις εκλογές, οι Φιλελεύθεροι του Τζάστιν Τριντό συγκέντρωσαν 159 από τις 338 έδρες του κοινοβουλίου έναντι 119 για το Συντηρητικό κόμμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης