Λίγο πριν από τις τρεις το απόγευμα της 16ης Ιουνίου, ένα τεράστιο σύννεφο καπνού εκτοξεύτηκε ξαφνικά από την τοποθεσία του διακορεατικού γραφείου συνδέσμου στη συνοριακή πόλη Kaesong της Βόρειας Κορέας.

Καθώς η σκόνη διαλύθηκε, το κτίριο και ένα μεγάλο μέρος του περιβάλλοντος χώρου του επανεμφανίστηκαν ως ερείπια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας ανέφεραν θριαμβευτικά στην απογευματινή τους εκπομπή ότι το γραφείο είχε καταστραφεί με μια «καταπληκτική έκρηξη».

Μαζί με το γραφείο συνδέσμου, το οποίο από όταν άνοιξε, τον Σεπτεμβρίου του 2018, λειτούργησε εκ των πραγμάτων ως πρεσβεία μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών, ο Βορράς ανατίναξε ό,τι απέμεινε από τη διετή περίοδο ενδοκορεατικής συγκράτησης.

Η κίνηση ακολούθησε μετά από μια άνοιξη γεμάτη δοκιμές πυραύλων μικρής εμβέλειας, εβδομάδες οργής ενάντια στον Νότο από την προπαγάνδα του βορειοκορεατικού καθεστώτος και τελικά τη διακοπή των γραμμών επικοινωνίας στις 9 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση στην Πιονγκγιάνγκ απείλησε επίσης με περαιτέρω δράση, όπως αποστολή στρατευμάτων στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και σε άλλες παραμεθόριες περιοχές, από τις οποίες είχε αποσυρθεί προηγουμένως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης