Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα ή ποινές φυλάκισης είναι οι πολίτες που θα παραβιάσουν τους νέους κανόνες που θέτει η Μεγάλη Βρετανία για την αντιμετώπιση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού, βασικότερος εκ των οποίων είναι η απαίτηση από τους ταξιδιώτες που φθάνουν από χώρες όπου εξαπλώνονται νέα στελέχη του να πληρώνουν για καραντίνα δέκα ημερών σε ξενοδοχεία.

Οι νέοι κανόνες για τα ταξίδια προστίθενται στην απαγόρευση που ισχύει ήδη για τα ταξίδια στο εξωτερικό για διακοπές. Η κυβέρνηση δήλωσε πως τα αυστηρότερα μέτρα χρειάζονται ώστε να μην ανακοπεί από τα νέα στελέχη του ιού το γρήγορο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Βρετανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε πως όσοι παραβιάζουν τους κανονισμούς, που θα τεθούν σε ισχύ στις 15 Φεβρουαρίου, κινδυνεύουν με φυλάκιση και πρόστιμο έως 10.000 στερλινών. «Όποιος λέει ψέματα στο έντυπο εντοπισμού επιβατών και προσπαθεί να αποκρύψει ότι ήταν σε μια χώρα που περιλαμβάνεται στον “κόκκινο κατάλογο” 10 ημέρες πριν από την άφιξή του εδώ, θα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 10 ετών», είπε ο Χάνκοκ στο κοινοβούλιο.

Οι Βρετανοί και Ιρλανδοί υπήκοοι που επιστρέφουν στην Αγγλία από χώρες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να πληρώσουν 1.750 στερλίνες για να καλύψουν το κόστος τουλάχιστον 10 ημερών καραντίνας σε ξενοδοχείο που θα τους υποδειχθεί, είπε ο Χάνκοκ. Όλοι όσοι φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε περαιτέρω τεστ για την COVID-19 τη δεύτερη και όγδοη ημέρα της καραντίνας τους.

Η κυβέρνηση δήλωσε πως υπέγραψε συμβόλαια με 16 ξενοδοχεία για έναν αρχικό αριθμό 4.600 δωματίων για ξενοδοχειακή καραντίνα και πως θα εξασφαλίσει περισσότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης