Μεξικό: Γιος του βαρόνου των ναρκωτικών Ισμαέλ «Ελ Μάγιο» Σαμπάδα εκδόθηκε στις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019, 07:23
Μεξικό: Γιος του βαρόνου των ναρκωτικών Ισμαέλ «Ελ Μάγιο» Σαμπάδα εκδόθηκε στις ΗΠΑ

Οι αρχές του Μεξικού προχώρησαν στην έκδοση ενός γιου του βαρόνου των ναρκωτικών Ισμαέλ «Ελ Μάγιο» Σαμπάδα στις ΗΠΑ, όπου θα δικαστεί για διακίνηση εξαρτησιογόνων ουσιών, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος και μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, διευκρίνισε ότι ο Ισμαέλ Σαμπάδα Ιμπεριάλ, 35 ετών, εκδόθηκε χθες Πέμπτη.

Η εφημερίδα Reforma έγραψε ότι ο νεότερος Σαμπάδα εκδόθηκε στις ΗΠΑ προκειμένου να δικαστεί για εμπορία ναρκωτικών και προσήχθη ενώπιον δικαστή στο Σαν Ντιέγκο χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (Drug Enforcement Administration, DEA), ο Σαμπάδα, ο οποίος συνελήφθη το 2014, καταζητείται για διακίνηση ναρκωτικών στη νότια περιφέρεια της Καλιφόρνιας.

Ο «Ελ Μάγιο» Σαμπάδα, βετεράνος του υποκόσμου, ήταν άλλοτε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρώην αρχηγού του καρτέλ Σιναλόα, του διαβόητου Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν. Ο πρεσβύτερος Σαμπάδα διαφεύγει τη σύλληψη.

Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας λένε ότι ο «Ελ Μάγιο» επιβλέπει εδώ και χρόνια μεγάλο μέρος της διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών από τη συμμορία.

Εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών, Ασφάλειας και της προεδρίας του Μεξικού δεν απάντησαν όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τους ζήτησε να σχολιάσουν την έκδοση του νεότερου Σαμπάδα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019, 07:23