Είναι νέος, ωραίος και φαβορί για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της 1ης Ιουλίου. Σύνθημα του υποψήφιου Μεξικανού προέδρου η φράση «Με γνωρίζεις».

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι Μεξικανοί δεν φαίνεται να γνωρίζουν απολύτως τίποτα γύρω από τον Ενρίκε Πένια Νιέτο, το πρόσωπο που προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός αυτό -προς το παρόν τουλάχιστον- μάλλον λειτουργεί υπέρ του 45χρονου Νιέτο, καθώς, σύμφωνα με τους αναλυτές, «οι Μεξικανοί φαίνεται πως θέλουν να τον γνωρίσουν».

Ο Πένια Νιέτο μπορεί να κατηγορείται από τους αντιπάλους του ως μια «όμορφη κούκλα» και δημιούργημα των media και του marketing, αλλά, σύμφωνα με τη «Washington Post», είναι κάτι περισσότερο από αυτό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Νιέτο «φέρνει το νέο» στο παλιό Καθεστωτικό Επαναστατικό κόμμα, PRI, το οποίο έχει τη μονοκρατορία στο Μεξικό τα τελευταία 77 χρόνια κι έχει συνδεθεί με το φαινόμενο της διαφθοράς στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνωστός ή άγνωστος, ο γοητευτικός υποψήφιος, διαζευγμένος και πατέρας ενός 9χρονου αγοριού, γεννήθηκε μέσα στην πολιτική, καθώς πέντε μέλη της οικογένειάς του έχουν διατελέσει κυβερνήτες στην πολιτεία του Μεξικού, στην πιο πολυπληθή πολιτεία της χώρας.

Ο ίδιος φαίνεται να πιστεύει πως θα φέρει την αλλαγή στην πολιτική σκηνή, αυτό δηλαδή που επιθυμούν οι Μεξικανοί. Του απομένουν μόνο λίγες εβδομάδες για να τους πείσει ότι έχει τα φόντα να το καταφέρει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης