Μέρκελ: Οι εκλογές της Έσσης αφορούν περισσότερο τους πολίτες του ίδιου του κρατιδίου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, 12:12
Μέρκελ: Οι εκλογές της Έσσης αφορούν περισσότερο τους πολίτες του ίδιου του κρατιδίου
«Δεν μπορούν να εξάγονται συμπεράσματα από κάθε εκλογική αναμέτρηση σε επίπεδο κρατιδίων σαν να επρόκειτο για μικρές ομοσπονδιακές εκλογές. Αυτό είναι λάθος. Οι εκλογές της Έσσης αφορούν περισσότερο τους πολίτες του ίδιου του κρατιδίου» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στον τοπικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό «Hessischer Rundfunk».

Αφορμή για την απάντηση αυτή στάθηκαν οι εικασίες ότι οι τυχόν μεγάλες απώλειες των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στην Έσση -και η συνεπακόλουθη παραίτηση του νυν συντηρητικού πρωθυπουργού της Φόλκερ Μπουφιέ- θα μπορούσαν να δυσχεράνουν την επανεκλογή της Μέρκελ στην προεδρία του κόμματος στο προσεχές συνέδριό του που θα γίνει τον Δεκέμβριο.

Η επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Άνγκελα Μέρκελ διέψευσε επίσης στη συνέντευξή της ότι ή ίδια προετοιμάζει τη διαδοχή της.

«Όλες οι απόπειρες εκείνων (ενν. των καγκελαρίων) οι οποίοι θέλησαν να προκαθορίσουν τα της διαδοχής τους απέτυχαν πάντοτε» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. Εξάλλου, κατά τη Γερμανίδα καγκελάριο, ούτε σε επίπεδο ομοσπονδιακής κυβέρνησης υπάρχει ανάγκη αλλαγών στο CDU, διότι «υπάρχει ανανέωση προσώπων στο νέο υπουργικό συμβούλιο, υπάρχει μία νέα γενική γραμματέας και έχουν γίνει αλλαγές στην κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών. Το σύνθημά της είναι ότι όσοι κάνουν κάτι εξαιρετικό θα πρέπει επίσης να έχουν ευκαιρίες να αποδείξουν τις δυνατότητές τους».

«Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα διαθέτει ένα πολύ καλό έμψυχο υλικό χάρη στους πρωθυπουργούς των κρατιδίων και στους νέους ανθρώπους. Κατά τ' άλλα απολαμβάνω τη δουλειά μου» πρόσθεσε θέλοντας εμμέσως πλην σαφώς να διαψεύσει τις εκτιμήσεις και τις φημολογίες περί αποχώρησής της.

Πηγή: Hessischer Rundfunk

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, 12:12