Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς κάποιες αναφέρουν, ότι βρίσκεται σε κώμα και άλλες ότι είναι ήδη νεκρός.

Την ίδια στιγμή η Κίνα φέρεται να έστειλε ομάδα γιατρών για να βοηθήσει και να συμβουλεύσει τους γιατρούς του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, πληροφορίες, από τον τηλεοπτικό σταθμό HKSTV Hong Kong Satellite Television στο Χονκ Κονγκ, που επικαλείται αξιόπιστη πηγή ανέφεραν πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός.

Σε άλλα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μεταδώθηκε η πληροφορία πως βρίσκεται σε κώμα και πως έμεινε φυτό μετά την εγχείρηση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μήνα.

Δημοσίευμα του Reuters επίσης, που αναφέρεται στην αποστολή ομάδας γιατρών δεν ξεκαθαρίζει αν αυτή αφορά την επιδείνωση της κατάστασής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποστολή της ομάδας γιατρών, έγινε γνωστή μέσα από δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Shukan Gendai που επικαλείται έναν κινέζο γιατρό ο οποίος βρίσκεται στην αποστολή που μεταβαίνει στην Βόρεια Κορέα για να αναλάβει τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με τον Kινέζο γιατρό, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ένιωσε πόνους στο στήθος και κατέρρευσε όταν επισκεπτόταν την επαρχία, με τον γιατρό που τον ακολουθούσε να του κάνει ανάνηψη, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η κινέζικη αποστολή

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, αντιπροσωπεία, που περιλαμβάνει και γιατρούς έστειλε η Κίνα στη Βόρεια Κορέα για να δώσουν συμβουλές για την περίθαλψη του Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με τρία άτομα που έχουν γνώση των εξελίξεων.

Όπως είπαν δύο από τα άτομα αυτά στο Reuters η αντιπροσωπεία υπό ανώτερο στέλεχος του διεθνούς γραφείου συνδέσμου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος έφυγε από το Πεκίνο την Πέμπτη με προορισμό τη Βόρεια Κορέα, εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών για την κατάσταση της υγείας του Κιμ.

Το γραφείο αυτό είναι το κατ’ εξοχή αρμόδιο για τις σχέσεις της Κίνας με τη Βόρεια Κορέα. Οι πηγές ζήτησαν να μην κατονομαστούν, αφού το όλο θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο.

Διαψεύδουν Ουάσιγκτον, Σεούλ και Πεκίνο

Τις προηγούμενες ημέρες ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι οι πληροφορίες που είχε μεταδώσει το CNN περί κρίσιμης κατάστασης του ηγέτη της Β.Κορέας ήταν εσφαλμένες, ενώ τα περί κρισιμότητας της υγείας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας διέψευδαν τις προηγούμενες ημέρες Σεούλ και Πεκίνο.

Πάντως, μέσα ενημέρωσης με έδρα στη Νότια Κορέα ανέφεραν τα προηγούμενα 24ωρα ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναρρώνει μετά από καρδιοχειρουργική επέμβαση στις 12 Απριλίου.

Η απουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν από τα προ ολίγων ημέρων γενέθλια του παππού του, στις 15 Απριλίου  δημιούργησε ερωτηματικά. Ο Κιμ εμφανίστηκε τελευταία φορά στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας στις 11 Απριλίου.

H Daily NK, μια ιστοσελίδα που εδρεύει στη Σεούλ, είχε γράψει στις αρχές της εβδομάδας, επικαλούμενη μια ανώνυμη πηγή στη Βόρεια Κορέα, ότι ο Κιμ αναρρώνει έπειτα από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 12 Απριλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης